of 59221 LinkedIn

Burgemeester Echt-Sutsteren: geen zorgen om komst 'seksrabbijn'

Burgemeester Jos Hessels wijst er op dat het vakantiepark jaarlijks door 170.000 gasten bezocht wordt. 'Als we die allemaal in de gaten moesten houden, hadden we wat te doen.'
2 reacties

Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren maakt zich niet echt zorgen over de komst van een grote groep orthodoxe joden naar een vakantiepark in zijn gemeente. Eerder deze week streek de groep rondom de omstreden 'seksrabbijn' Eliezer Berland neer op vakantiepark Hommelheide in Susteren.

Uitleveren aan Israël

De groep bestaat uit ongeveer 250 mensen. Daarbij zijn ook gezinnen. De mensen kwamen naar Limburg nadat ze noodgedwongen Zeeland moesten verlaten vanwege overlast bij een recreatiepark en een hotel. Hessels heeft geen signalen dat de groep in Susteren voor overlast zorgt, zei hij.

Onlangs oordeelde de rechtbank in Haarlem dat de 77-jarige rabbijn moet worden uitgeleverd aan Israël, waar hij wordt verdacht van ontucht met jonge meisjes en mishandeling. Zo lang zijn beroepszaak tegen die uitlevering loopt, mag hij in Nederland blijven.

Weinig overlast verwacht

Hessels werd donderdavond geïnformeerd over de komst van de groep en sprak met zijn collega in Borsele, de gemeente waar de groep hiervoor verbleef. 'Die nuanceerde het beeld als zou de groep voor overlast zorgen', zei Hessels. 'We verwachten weinig grote overlast hier. Ze zien er afwijkend uit van het normale straatbeeld.' Volgens Hessels komen de mensen in Susteren met hun gezinnen het Joodse paasfeest vieren. Hij wijst er op dat het vakantiepark jaarlijks door 170.000 gasten bezocht wordt. 'Als we die allemaal in de gaten moesten houden, hadden we wat te doen.'

De politie heeft inmiddels contact met de parkmanager en de groep gehad. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
" jaarlijks door 170.000 gasten bezocht wordt. 'Als we die allemaal in de gaten moesten houden, hadden we wat te doen."; hoe lekker naïef en popiejopie gesproken. Als dit de uitspraak is van de gemiddelde burgemeester, dan is het toch echt tijd voor vernieuwing. Schiphol wordt jaarlijks bezocht door....?!?!? We zitten in een andere tijd en natuurlijk hoeven we niet iedereen te controleren, dat verwacht de maatschappij ook niet, echter daar waar extremen boven komen drijven, ongeacht met welk karakter, is het wel degelijk de verwachting dat de overheid deze controleert ter veiligheid van haar bevolking en dan helpt zo'n ondoordachte uitspraak niet om ons rustig te kunnen laten slapen!
Door Aug Biels (gewezen ambtenaar) op
Voor hetzelfde geld was het een houtskool-sessie met Emile Ratelband geweest. Of een Legal Eagle Seminar met Bram Moscowitz.

Ach, en als het gaat om seks en corruptie dan weten ze er wel raad mee in Limburg. Ze doen gewoon mee.....