of 59221 LinkedIn

Burgemeester Diemen roept op tot begrip

De bewoners van de flat Beukenhorst in Diemen die vervangende huisvesting eisen zonder dat ze er recht op hebben, dienen begrip op te brengen voor de flatgenoten die echt niet terug kunnen naar huis. Dit heeft burgemeester Amy Koopmanschap van Diemen dinsdag gezegd.
2 reacties

De bewoners van de flat Beukenhorst in Diemen die vervangende huisvesting eisen zonder dat ze er recht op hebben, dienen begrip op te brengen voor de flatgenoten die echt niet terug kunnen naar huis. Dit heeft burgemeester Amy Koopmanschap van Diemen dinsdag gezegd.

Prioriteit

De burgemeester heeft gesproken met de bewoners die niet terug durven naar hun woningen in de aangrenzende laagbouw. Koopmanschap is het met woningcorporatie De Key eens dat de prioriteit voor herhuisvesting ligt bij de mensen van wie de woning de komende maanden onbewoonbaar is verklaard. Dit betreft 56 woningen. Elders beschikbare woningen zijn hard nodig voor deze groep, benadrukte de burgemeester.


Eigen keuze
Een aantal bewoners sliep in de nacht van maandag op dinsdag buiten, terwijl ze wel terug mochten. Vreselijk vervelend, vindt Koopmanschap dat. ,,Maar het is toch hun eigen keuze en hun eigen verantwoordelijkheid. Ik zie daarin geen rol voor de gemeente weggelegd, zeker niet omdat hun woning beschikbaar is en ze zelf de sleutel hebben.'' De flat aan de Beukenhorst raakte donderdag zwaar beschadigd na een gasexplosie, die twee mensen het leven kostte.

Protest

Maandagavond ontstond bij het gebouw een opstootje waarbij iemand werd gearresteerd. De burgemeester noemt dit onacceptabel. ,,Het gebeurde in zorgcentrum Berkenstede, nota bene de plek waar vorige week de eerste opvang is gedaan. Aan agressie heeft niemand iets. Dan kan er geen sprake zijn van samenwerking.'' ,,Ik hoop dat we de gemoederen hebben kunnen bedaren en alle emoties ruimte hebben kunnen geven'', zegt Koopmanschap. Buiten op het plein voor het gemeentehuis lieten sommige protesterende bewoners echter weten ook komende nacht niet in hun eigen woning te willen zijn.

Slachtofferhulp

De burgemeester zegt dat de groep beroep kan doen op Slachtofferhulp, maatschappelijk werk en de huisarts. ,,Het is de bedoeling om met deze ondersteuning de dagelijkse gang van zaken weer zo veel mogelijk op te pakken.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Zandkrueer op
Er zijn bewoners die klagen dat ze ook de Bijlmerramp hebben meegemaakt; volgens mij slechts op TV.
Door secretaris PEL (secretaris) op
Gezien op tv. Fraai stukje volkstoneel. Allemaal lui die nu hun kans schoon zagen om bij voorrang een andere woning te bemachtigen. Oh wat zijn we bang... Huichelaars.