of 59232 LinkedIn

Burgemeester Deventer moet oordelen over seksramen

Exploitant Azalea BV vroeg vorig jaar vergunningen voor de vier panden aan. De burgemeester nam die aanvragen niet in behandeling, omdat Azalea BV naar zijn mening ook informatie over de financiering van de huizen moest inleveren.
1 reactie

Burgemeester Andries Heidema van Deventer moet een besluit nemen over de vestiging van 30 seksramen in vier prostitutiepanden in zijn stad. De burgemeester had dat eerder geweigerd, maar de Raad van State heeft hem woensdag opgedragen alsnog inhoudelijk naar de aanvraag te kijken.

Informatie financiering
Exploitant Azalea BV vroeg vorig jaar vergunningen voor de vier panden aan. De burgemeester nam die aanvragen niet in behandeling, omdat Azalea BV naar zijn mening ook informatie over de financiering van de huizen aan de Bokkingshang moest inleveren. Azalea BV zei dat niet te kunnen leveren, omdat de eigenaar van de huizen niet meewerkt.

Redelijke poging
De hoogste bestuursrechter vindt dat Azalea BV een redelijke poging heeft gedaan om aan de gevraagde gegevens te komen. Van de exploitant mag niet worden verwacht dat hij in dit stadium juridische stappen onderneemt om de informatie op te eisen, aldus de voorzieningenrechter. Bovendien loopt Heidema volgens de Raad van State op de zaken vooruit door al aanvullende informatie te eisen voordat de vergunningaanvragen inhoudelijk zijn beoordeeld.

Sluiting ramen|

Deventer sloot de 30 ramen aan de Bokkingshang in het voorjaar van 2011. Die waren toen nog in handen van een andere exploitant.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door jonkheer Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Candlelight : Zet een kaars voor je raam vannacht, zodat ik weet dat je op me wacht.... Mooie reclame voor de hoeren. Och, het oudste beroep ter wereld is toch een publiekstrekker voor de Hanzestad ?