of 59232 LinkedIn

Burgemeester Den Bosch bedankt Elizabeth II

Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch ontmoet in juni de Britse koningin Elizabeth II. Hij zal het Britse staatshoofd namens zijn stad bedanken voor de 'inzet en offers' van het Britse leger in 1944.
1 reactie

Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch ontmoet in juni de Britse koningin Elizabeth II. Hij zal het Britse staatshoofd namens zijn stad bedanken voor de 'inzet en offers' van het Britse leger en in het bijzonder van de troepen uit Wales die Den Bosch bevrijdden in 1944. Dat maakte de gemeente woensdag bekend. 

Nauwe band
De stad onderhield in de decennia na de oorlog een nauwe band met Wales en de Welsh, van wie er 146 sneuvelden tijdens de gevechten met het Duitse leger. Zij worden in Den Bosch onder meer geëerd met een monument en hun namen staan in de ramen van het stadhuis gegraveerd. 
Daar komt op 11 juni nog een stukje symboliek bij: in het bijzijn van de Bossche delegatie overhandigt koningin Elizabeth die dag een nieuw vaandel aan het legerregiment The Royal Welsh. Op de band waarmee het vaandel vastzit aan de man die het draagt, prijkt het stadswapen van 's-Hertogenbosch.ANP

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door JJMoes op
Een verrassend, hartverwarmend gebaar van Stad en Bestuurder. Gelukkig zijn er nog Heeren en Steeden van Stand!