Advertentie

Burgemeester Bruls van Nijmegen is 'heel erg boos'

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is 'heel erg boos' over het vrachtwagentje met drugsafval dat dinsdagavond in de wijk Weezenhof is geparkeerd.

10 oktober 2018

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is 'heel erg boos' over het vrachtwagentje met drugsafval dat dinsdagavond in de wijk Weezenhof is geparkeerd.

Keihard aanpakken 

'Het is niet te tolereren dat er boeven zijn die heel veel geld verdienen aan de productie van drugs. En die vervolgens de gezondheid van mens en dier in gevaar brengen door hun giftige afval te dumpen. We moeten dat soort mensen keihard aanpakken', zei hij woensdag.

Gelekt

Net als in Noord-Brabant neemt het aantal gevallen dat drugsafval wordt gedumpt in Gelderland-Zuid de laatste jaren snel toe. 'In die zin ben ik niet verbaasd over het vinden van zo'n busje vol chemicaliën. Dit voorval staat niet op zichzelf. Ditmaal zijn de kosten echter wel enorm, omdat het busje over een lengte van negen kilometer troep heeft gelekt. Of dat bewust is gebeurd of per ongeluk weten we nog niet, maar zeker is dat het opruimen heel veel geld gaat kosten', stelt Bruls.

Rol voor burgers

Volgens de burgemeester is het goed mogelijk om de vele drugslaboratoria aan te pakken. 'Kijk naar woninginbraken. Dat was vijf jaar geleden nog een enorm probleem. Door samenwerking van politie en justitie met gemeenten, woningcorporaties en overheidsdiensten gaat het nu veel beter. Dat kan met deze drugsproducenten ook. Burgers spelen daarin ook een grote rol. Bel de politie als je een rare lucht ruikt. Bel als je verdachte voertuigen ziet. Bel als het ineens druk is rond een leegstaande schuur.' (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans / afdelingsmanager
Nou Bruls, dat maakt indruk! Doe er liever iets aan!
H. Wiersma / gepens.
Je kunt natuurlijk na langdurig 'slapen' wel brullen, maar er vooral preventief iets aan doen is veel beter.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Geef die rommel toch vrij. Dan is het tuig zijn handel kwijt.
Adriaan
Bruls is weer aan het brullen.

Dat doet Hubert wel vaker.

Meestal blijft het ook daarbij.
Advertentie