of 59232 LinkedIn

Burgemeester Blase praat via 'dubsmash' met burgers

Burgemeester Bert Blase van Vlaardingen heeft dit jaar de bevolking van zijn gemeente toegesproken met een 'dubsmash'.
10 reacties

Burgemeester Bert Blase van Vlaardingen heeft dit jaar op een actuele en hippe manier de bevolking van zijn gemeente toegesproken: met een 'dubsmash'. Daardoor hoor je zijn stem die een aangepaste versie van zijn nieuwjaarstoespraak uitspreekt, maar wordt die door een vrouw geplaybackt.

Video-selfie
Een dubsmash is een filmpje gemaakt via een app waarmee je film- en muziekquotes kunt playbacken. De vaak hilarische 'video-selfie' kun je vervolgens gelijk via Facebook en WhatsApp delen met vrienden.

Andere doelgroep
In dit geval vroeg burgemeester Blase de Vlaardingse Cherraine Hollenberg deze dubsmash te maken. De video werd ingesproken bij Omroep Vlaardingen en is onder meer te zien op videokanaal YouTube. Een woordvoerster van de gemeente zei zondagavond dat de burgemeester hoopt op deze manier ook een andere doelgroep dan de gebruikelijke aan te spreken.

Spongebob Onesie
Hollenberg is geen onbekende voor volgers van het fenomeen dubsmash. Haar dubsmashes op YouTube onder de naam Miss Spongebob Onesie zijn al veel bekeken. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Fritz A. von Geusau op
Het feit dat de burgemeester in kwestie de moeite neemt om te reageren, verdient in mijn ogen respect. Ik blijf de actie evenwel wat puberaal vinden. Het lijkt wel of de wijze waarop de boodschap wordt 'verpakt' belangrijker wordt dan de boodschap zelf
Door Blase (Burgemeester) op
Misschien goed om even te melden dat de 'dubsmash' niet in de plaats komt van de jaarlijkse toespraak op de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente. De dubsmash is een wat vrolijk verpakte nieuwjaarswens in aanvulling daarop - onder het motto: samen maken we de stad - met het idee dat hierdoor weer andere inwoners worden aangesproken. Het een sluit het ander dus niet uit.
Door Rocky op
Geweldig! Leuk initiatief en mooi team bij de productie.
Door Jannie op
Ik vind het wel leuk dat iemand out-of-the-box gaat en het lef heeft een keer iets op een andere manier te doen...
Door Jan op
Als ze hem in Vlaardingen niet goed vinden willen we hem in Alblasserdam best terug hoor.
Door Hans (Overheidsdienaar) op
Ben bang dat ik hier toch echt te oud voor ben.
Door Sjakie (om de oek) op
Een burgemeester die popi-jopi gaat doen. Misschien bereikt hij een nieuwe doelgroep. Maar de traditionele doelgroepen haken af. Zeker weten.
Door Joke (Ambtenaar) op
Ik ben helemaal niet enthousiast hierover. Dit is een van die momenten om je als burgervader te laten zien en horen. Juist het visuele aspect is dan belangrijk. Door de dubsmashqueen let je helemaal niet meer op de boodschap.
Door Fritz op
Ik ben het eigenlijk wel met Frank eens. Ik vind het wat puberaal overkomen. In mijn beleving neem je dan je bevolking niet echt serieus. Blij dat ik nog een burgemeester heb die wat serieuzer met z'n inwoners omgaat.
Door Frank op
Wat een kinderachtig gedoe. Laat die burgemeester eens normaal doen, dat is al gek genoeg. #Blasé.