of 59221 LinkedIn

'Burgemeester bemoeit zich met bezetting Bungehuis'

foto: SKSU
foto: SKSU
1 reactie

Een aantal van de actievoerders die een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) al dagen bezet, heeft zondagmiddag overleg met vertegenwoordigers van het College van Bestuur van de universiteit. Ook burgemeester Eberhard van der Laan zou er bij zijn; het overleg zou plaatshebben in zijn ambtswoning.

Niet bereikbaar
Een woordvoerder van de bezetters heeft dat gezegd naar aanleiding van berichtgeving van deze strekking in Het Parool. De UvA wil er nog niets over zeggen. De gemeente Amsterdam is vooralsnog niet bereikbaar.


1000 euro boete
Het zogeheten Bungehuis, een gebouw van de faculteit geesteswetenschappen van de UvA, wordt al een week bezet. De demonstranten willen meer inspraak van studenten en docenten. De UvA spande een kort geding aan om de activisten uit het gebouw te krijgen en kreeg gelijk van de rechter. Die besliste donderdag dat de studenten moeten vertrekken en dat ze 1000 euro boete per dag moeten betalen als ze dat niet doen. Inmiddels zijn de 'bezetters' nog niet vertrokken, maar eisten ze op hun beurt dat het bestuur van de UvA voor maandag 12.00 uur is opgestapt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hubert (bestuurder) op
Hebben wij heimwee naar de jaren 70 of gewoon van God los? De rechter heeft gesproken. Sodemieter die lui er met enige lichamelijke drang uit en verzilver de boete. Het kan toch niet waar zijn dat een handje vol niet-studerende studenten bepaalt dat een bestuur van een universiteit afstreedt. Niet verder praten bestuur maar optreden!!!