of 59250 LinkedIn

Burgemeester: 'autobrand was gerichte actie'

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen zegt dat de brandstichting van haar auto een gerichte actie tegen haar is geweest.
Reageer

De burgemeester van Rucphen, Marjolein van der Meer Mohr, denkt dat het geen toeval is dat uitgerekend haar auto afgelopen weekend in vlammen opging. Het was een ,,gerichte actie'', citeerde Omroep Brabant haar maandagmiddag. ,,Ik wil met de dader in gesprek over de reden.''

Geen reactie politie

De gemeente Rucphen was niet direct bereikbaar voor een toelichting. Een woordvoerder van de politie wilde niet inhoudelijk reageren. Daardoor is onduidelijk of ook het politieonderzoek erop duidt dat de dader of daders bewust de BMW van de burgemeester hebben aangestoken.
 
Meer autobranden

Vorige maand brandden ook al twee auto's uit naast een huis in Sint Willebrord, het dorp waar de burgemeester woont. De gedupeerde bewoner werkt ook voor de gemeente Rucphen, als handhaver. ,,We weten niet of er een verband is, maar we nemen deze brand wel mee in het onderzoek.'' Halverwege juli was het ook al raak: toen brandde een auto uit in buurdorp Sprundel.

Niet bedreigd

Van der Meer Mohr trad begin 2011 aan als burgemeester en is naar eigen zeggen nooit bedreigd. De politie sprak maandag in Rucphen opnieuw met getuigen van de brand en andere inwoners van Sint Willebrord. ,,Meerdere aanwijzingen'' duiden erop dat de auto van de burgemeester in brand is gestoken, maar details kon de politie nog niet prijsgeven. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.