Advertentie

Burgemeester Almelo doet aangifte wegens lekken

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld van Almelo gaat aangifte doen wegens lekken over de nieuwbouw van het stadhuis. Vertrouwelijke informatie is gelekt naar de media.

11 maart 2013

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld van Almelo doet maandag aangifte van lekken uit een vertrouwelijke raadsvergadering vorige week. De raadsleden tekenden voor vertrouwelijkheid, maar desondanks lag informatie over het nieuwe stadhuis in Almelo een dag later op straat.

Nieuwbouw stadhuis B en W van Almelo hakten vorige week dinsdag de knoop door over nieuwbouw van het stadhuis. Daarover is in Almelo veel te doen geweest. De raad werd dinsdagavond vertrouwelijk ingelicht over de motivering van de keuze voor een bepaalde aannemer en locatie. Nog dezelfde week bleek echter dat er ook nog een alternatief voor nieuwbouw op tafel was gekomen.
Collegebesluit

Volgens een woordvoerster van de burgemeester lijkt het duidelijk dat iemand die voor geheimhouding had getekend, toch zijn mond voorbij heeft gepraat. De burgemeester moet aangifte doen van dat mogelijk strafbare feit. De raad moet nog instemmen met het collegebesluit voor nieuwbouw van het stadhuis.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Sjoerd Visser
Het zou mooi zijn als deze dame ook aangifte doet van het liegen, ontkennen én verdraaien van de eigen uitspraak die ex-wethouder T. Schouten deed over de uitstel van dwangsommen Dolle Pret. Wat vele mensen wél hoorden in de raadszaal werd na ruim 6 weken ontkend door die ex-wethouder...toen bleek dat het geluid tijdens zijn uitspraak "niet aan was gezet". Inmiddels is hij vertrokken. Maar helaas: dáár doet men dan géén aangifte van. Er zijn veel mensen in Almelo die dat openbare gelieg, gedraai en ontkennen NOOIT zullen vergeten !!!
Advertentie