of 59250 LinkedIn

Burgemeester Ahne van Ommen stapt op door onderzoek

Burgemeester Marc-Jan Ahne bood dinsdag bij de commissaris van de Koning zijn ontslag aan. Het onderzoek zou gaan om een persoonlijke financiële kwestie, aldus de provincie. In zijn positie als burgemeester vindt Ahne dat hij geen onderwerp van onderzoek kan zijn.
2 reacties

De burgemeester van Ommen is opgestapt omdat er een financieel onderzoek naar hem loopt. Dat meldde de provincie Overijssel woensdag.

Onderzoek
Burgemeester Marc-Jan Ahne bood dinsdag bij de commissaris van de Koning zijn ontslag aan. Het onderzoek zou gaan om een persoonlijke financiële kwestie, aldus de provincie. In zijn positie als burgemeester vindt Ahne dat hij geen onderwerp van onderzoek kan zijn. Commissaris Ank Bijleveld respecteert zijn besluit en overlegt binnenkort met het bestuur van de gemeente over de situatie.

Opspraak
De burgemeester stapte zelf naar het provinciehuis om zijn ontslag aan te bieden. Over het justitieel onderzoek kan en wil de provincie verder niets kwijt, meldde een woordvoerder. De locoburgemeester van Ommen neemt vanaf woensdag de taken van Ahne over. Ahne raakte in 2011 in opspraak als wethouder in Deventer. Hij zou verfkwasten hebben gestolen uit een bouwmarkt. De zaak werd geseponeerd omdat opzet niet te bewijzen was. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door - ergenis - (--------------) op
bij VVD-ers wordt het altijd vermeld, maar nu wordt het "vergeten". ??
Correctie: een D66 burgemeester -
Door Jan Willem op
Als de redactie het niet doet, dan doe ik het maar: D66.