of 59232 LinkedIn

Burgemeester Aboutaleb Nederlander van het jaar

Weekblad Elsevier heeft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (53) uitgeroepen tot Nederlander van het jaar 2014. Dat heeft het tijdschrift dinsdagmiddag op het stadhuis in Rotterdam bekendgemaakt.
8 reacties

Weekblad Elsevier heeft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (53) uitgeroepen tot Nederlander van het jaar 2014. Dat heeft het tijdschrift dinsdagmiddag op het stadhuis in Rotterdam bekendgemaakt.

Architectonische hoogstandjes
Elsevier roemt de burgemeester omdat hij het gezicht is van de stad die afgelopen jaar met onder meer architectonische hoogstandjes opvallend positief in het nieuws was. 'Met bouwwerken als het Centraal Station en de Markthal trok Rotterdam dit jaar wereldwijd de aandacht en veranderde de reputatie van de stad in positieve zin. De stad die jarenlang vooral op 'foute' lijstjes figureerde, staat sinds dit jaar opeens op allemaal 'goede' lijstjes', aldus Elsevier.

Uitgesproken opvattingen
Ook liet Aboutaleb afgelopen jaar van zich horen 'als een burgemeester zoals een burgemeester hoort te zijn', vindt Elsevier. 'Toegewijd, oog voor detail, soms hard, altijd duidelijk. In tal van relevante maatschappelijke kwesties - van gemeentelijke wietteelt tot polderjihad - heeft Aboutaleb laten zien niet bang te zijn voor uitgesproken opvattingen.'

Eerdere winnaars
Vorig jaar werd directeur Wim Pijbes van het Rijksmuseum in Amsterdam uitgeroepen tot Nederlander van het jaar. In 2012 kreeg koningin Beatrix die eer. Andere personen die de titel kregen, zijn onder anderen premier Mark Rutte, Ayaan Hirsi Ali en Rijkman Groenink, de voormalige topman van ABN-AMRO. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ra op
vooral steunbetuigingen onder werktijd voor deze overschatte figuur, zegt genoeg lijkt me..
Door jan peters op
Een dubbele buiging voor iemand die werd onthaald met struikeldraad in plaats van een rode loper. Chapeau!
Door Henk (ambtenaar) op
Geweldige man, juiste keuze.
Als alle mensen met dezelfde komaf zich zouden inspannen en presenteren zoals Aboutaleb dat deed en doet, , zou Geert Wilders vandaag nog besluiten om de PVV op te heffen
Door Hugo op
Reakties als die van een rechtse azijnzeiker als Ra zouden door de redaktie van BB moeten worden geblokkeerd. Stemmingmakerij en discriminatie zonder inhoudelijke argumenten zijn een blad als BB onwaardig!!!
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
VAN HARTE GEFELICITEERD; EEN TERECHT WINNAAR!
Door Kees Stikvoort op
Natuurlijk heeft Aboutaleb een arbeidsverleden. Dat lag wel hoofdzakelijk in de besubsidieerde sector en vervolgens de overheid als politicus en bestuurder. Toch zou je van het weekblad Elsevier verwachten dat zij een ondernemer zou hebben gekozen. Iemand die op eigen kracht een florerend bedrijf had opgericht met bijbehorende structurele werkgelegenheid en eventueel ook maatschappelijke verdiensten. Bij Aboutaleb niets van dat alles. Hij is burgemeester van een stad die een Markthal en een nieuw Centraal Station heeft neergezet. Dat straalt automatisch op hem af, soit, maar iedereen begrijpt dat zijn eigen bijdrage daarbij gering was, of het zou het tegenwoordig zo veelgeroemde 'verbinden' moeten zijn.

Een onwaarschijnlijke mogelijkheid dat Elsevier hem heeft gekozen, zou Aboutaleb's liefde voor de LPF, te beschouwen als voorloper van de PVV, kunnen zijn. Want van LPF naar PvdA vraagt een lenigheid van geest die echt uniek genoemd mag worden !
Door Rob kraaijer op
Stoere reactie RA, erg nuttig!
Zonder arbeidsverleden ? Doe eens onderzoek voordat je wat uitkraamt. Ok.. We gaan ervan uit dat hij geen arbeidsverleden Moet je nagaan als hij wel arbeidsverleden zou hebben( wat hij wel heeft) .. Wat zou hij dan geweest zijn?

Succes met jouw frustraties!
Door Ra op
Elsevier is net zo Eurofiel als de Pvda, verbaast me daarom nix dat deze benoemde figuur zonder arbeidsverleden op een podium wordt gehesen door die kleffe, zogenaamd liberale autoriteitenlikkers van 4Els.