of 59250 LinkedIn

BSB Staalbouw erkent falen in Alphen

Aannemer BSB Staalbouw zegt als bedrijf gefaald te hebben bij het voorbereiden van de misgelopen hijsklus in Alphen aan den Rijn. Het hijsplan had moeten worden voorgelegd aan een gespecialiseerd bedrijf, zegt directeur/eigenaar Jan Pesie.
1 reactie

Aannemer BSB Staalbouw zegt als bedrijf gefaald te hebben bij het voorbereiden van de misgelopen hijsklus in Alphen aan den Rijn. Het hijsplan had moeten worden voorgelegd aan een gespecialiseerd bedrijf, zegt directeur/eigenaar Jan Pesie in een interview met de lokale zender Studio Alphen. 

‘Wij hebben zelf niet de expertise om stabiliteitsberekeningen en ballastberekeningen voor de pontons te controleren. (..) Ik heb daar gefaald. Dat moet in de toekomst beter’, aldus Pesie. Overigens denkt hij dat een gespecialiseerd bedrijf ook niet de vinger op de zere plek had kunnen leggen. ‘Er is hier iets gebeurd wat niemand verwacht heeft’ aldus Pesie.

Ravage
Twee hijskranen op pontons die een brugdeel tilden, kieperden begin deze maand om en vielen op huizen en bedrijven. Wonder boven wonder vielen er geen slachtoffers. Wel was de ravage groot. De berging begint in de eerste helft van september.

Aansprakelijk
De gemeente Alphen stelde de aannemerscombinatie Mourik/BSB Staalbouw onlangs al aansprakelijk voor het ongeval en de schade. Hoofdaannemer Mourik legde de claim daarop voor aan BSB Staalbouw die op zijn beurt weer doorverwees naar onderaannemer Peinemann. Ad Kornet van Peinemann zei eerder dat het neerleggen van een aansprakelijkheidsclaim een standaardprocedure is die pro forma wordt uitgevoerd. Uit onderzoek zou moeten blijken waar de verantwoordelijkheid uiteindelijk komt te liggen. (ANP)

Lees meer over Gemeente Alphen aan den Rijn. in Overheid in Beeld
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door M. van der Stelt (adviseur) op
Ik reageer niet op dit artikel maar op een artikel waar Burgemeester Spies van de gemeente Alphen aan de Rijn aan het woord was en de bal bij dit bedrijf wat hier genoemd wordt neerlegde en bij een bouwbedrijf Mourik die niets met de zaak te maken had. Het was een bouwbedrijf met dezelfde naam uit een andere plaats, maar dat terzijde.
Hier reageer ik omdat het artikel waarin zij een beschuldigende vinger op stak geen mogelijkheid was om te reageren!!
De gemeente heeft ook altijd een taak, dat heeft zij ook onderkent en een veiligheidsanalyse laten maken, maar met de uitkomsten niets gedaan, heeft Burgemeester Spies nu ook een aansprakelijkheidstelling naar haar eigen gemeente gezonden?
Want ook de Gemeente Alphen aan de Rijn is net zo schuldig als de twee andere bedrijven.
Het zou Burgemeester Spies sieren als zij zich van commentaar in de pers zou onthouden zoals het bij het programma Jinek. Wanneer stapt zij op en neemt haar verantwoording????