Advertentie

Binnenstad Rotterdam 'veiligheidsrisicogebied'

Het centrum van Rotterdam is aangewezen als 'veiligheidsrisicogebied' door burgemeester Aboutaleb. Dit betekent dat daar preventief gefouilleerd kan worden, en ook bagage en auto's kunnen gecontroleerd worden.

05 november 2012

In het hele centrum van Rotterdam kan de politie iedereen op straat fouilleren op het bezit van wapens of munitie. De binnenstad is door burgemeester Ahmed Aboutaleb aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Ook auto's, koffers en pakjes mogen worden opengemaakt en onderzocht. De maatregel geldt tot 1 april 2013.

Toename wapengebruik

De burgemeester volgt met zijn besluit een voorstel van de korpschef. Hoewel het aantal geweldsincidenten nauwelijks is gegroeid, neemt het aandeel daarin van wapengebruik wel toe. Tussen 1 november 2011 en 1 april 2012 deden zich in de Rotterdamse binnenstad 14 incidenten voor waarbij sprake was van vuurwapens.

Charlois en Hoogvliet

Ook in de deelgemeenten Charlois en Hoogvliet mag de politie preventief fouilleren. Volgens de korpschef is dit nodig vanwege het grote aantal incidenten met wapengeweld, wapenhandel en andere vormen van geweld. Hier loopt de maatregel tot 1 februari 2013.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Offereins / financieel beleidsmedewerker
fijn als je in het centrum van Rotterdam werkt...
J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
Ik denk dat ik de binnenstad van Rotterdam ga mijden. Je gaat toch niet winkelen of uit eten in een gebied dat door een burgemeester wordt bestempeld als risicogebied?

Advertentie