Advertentie

Bil-board stuit wethouder tegen de borst

De Nijmeegse D66-wethouder Bert Jeene is niet te spreken over een platte reclame-uiting voor de verkoop en verhuur van een bedrijventerrein op het grondgebied van buurgemeente Wijchen. Die gemeente gaat nu handhavend optreden.

19 december 2013

Een billboard op braakliggend bedrijventerrein Bijsterhuizen waarop een pronte partij vrouwenbillen wordt getoond ter stimulans van de verkoop en verhuur heeft de toorn gewekt van de Nijmeegse D66-wethouder Bert Jeene. ‘Dit is misschien wel effectief, maar veel te plat.’

Platte reclame-uiting
Het bedrijventerrein ligt niet op Nijmeegs grondgebied, dus Jeene gaat er niet over en was zelf ook helemaal niet op de hoogte van het bestaan ervan tot een verslaggever van De Gelderlander hem op de afbeelding wees. Zijn woordvoerder André Schoots vertelt dat Jeene het jammer vindt dat de makelaar die het terrein aan de man moet brengen ondanks de volgens hem bewezen effectiviteit kiest voor deze “platte reclame-uiting”. ‘Maar wij gaan er niet over. Het terrein ligt op het grondgebied van Wijchen. We trekken wel samen op in dit project, maar de gemeente Wijchen gaat over de vergunning. ‘Ze moeten het dus wel onder ogen hebben gehad. Eerst zou er iets met het koninklijk huis worden gedaan, maar dat bleek juridisch niet mogelijk.’

Het is een bedrijventerrein, geen lingerie
Hoewel de gemeente Nijmegen geen klachten heeft ontvangen over het “bil-board” is toch contact opgenomen met de gemeente Wijchen. Daar was men volgens Schoots ook niet blij met het bord. Maar is het dan toch ook niet een beetje grappig? ‘Nee, daar zijn we hier veel te serieus voor’, zegt Schoots ironisch. ‘Kijk, op abri’s staan ook weleens schaars geklede dames, maar dan gaat het om lingerie. Hier gaat het om een bedrijventerrein. Ik heb de afbeelding voorgelegd aan mensen hier en niemand was er enthousiast over. Sommigen noemden het in deze tijd “wanstaltig”.’

Geen vergunning verleend
Volgens de gemeente Wijchen is voor het bord géén omgevingsvergunning verleend. ‘Het mag daar dus eenvoudigweg niet staan, ongeacht de uiting’, laat gemeentewoordvoerder Johan Florusse weten. Omdat er geen aanleiding voor was, is de laatste jaren niet zo veel prioriteit gegeven aan handhaving op dit gebied, maar het college van Wijchen heeft vastgesteld dat het aantal uitingen in de openbare ruimte, zonder dat daar een omgevingsvergunning voor is verleend, is toegenomen.

Handhavend optreden
‘Het college heeft opdracht gegeven handhavend op te treden. Eerst wordt mogelijke overtreders met een brief gevraagd de borden te verwijderen. Dat zal naar verwachting op korte termijn gebeuren. Als ze dat niet doen, zal verdere handhaving volgen.’ Er staat volgens Florusse op Wijchens grondgebied nog een bord met dezelfde afbeelding, maar dan kleiner. ‘Ook tegen dit bord wordt op korte termijn handhavend opgetreden.’ Ook hier merkt de gemeente op dat de bewuste uiting op dat bord evenmin aan de orde is. ‘Nogmaals, er mogen simpelweg helemaal geen borden of billboards zonder omgevingsvergunning staan.’

Reacties: 13

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Flip Zolderman
De reacties hier zijn al net zo platvloers als het bord. Ik was net zo blij dat er wat tegengas kwam tegen alle Gordons van deze tijd. Een pleidooi voor iets meer beschaving en fatsoen kan ik wel waarderen.
eberhardt / pensionado
Mager kontje > mager project.

Zo'n 'bony ass' belooft weinig goeds!
secretaris / secretaris
Ja, de polder-Taliban zijn al aardig aan de winnende hand...
Ellen
Het zijn maar dunne billetjes anders. Mag wel wat meer eten in.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Geen hotspot, maar hotpants ! Ik vind het overigens maar magere poldererotiek. Maar goed, D66 is geen partij van humor en theater, meer van de opgeblazen ego's. Heeft die madam wel een eco-keurmerk? Ik vind dat die wethouder beter zich druk kan maken over de locale economie, maar over een broekje in de polder.
jakov / vml. controller gemeente
De zin "Dit is misschien wel effectief, maar veel te plat" komt in het artikel voor.

Betreft plat het billboard of de billen?

Bert (een goede vriend van Ernie (Sesamstraat)) zal het kunnen uitleggen.
piet sjeens / produktprocessor
Langs de A15 staat een bord:

Jezus komt.

Is daar vergunning voor?
Jan
Weer typisch D66: van een non-probleem een probleem maken. Als je maar in de publiciteit komt.
Paul / projectleider
Ach ja, handhaaf en beschaaf...
Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Misschien lag de focus van Wijchen voor het bedrijventerrein wel op de vestiging van bordelen; kan me nog herinneren dat er ergens ramen en boten werden gesloten. Dit bedrijventerrein nodigt wellicht deze specifieke tak van "sport" uit zich daar te vestigen... Geeft in ieder geval een goed beeld van wat er te verwachten is.
Linda
Goede actie. Het schaamteloze gepronk met lichamen moet maar eens afgelopen zijn. Wie zit daar nou op te wachten, behalve mannen die zich lopen op te geilen vanuit de auto. Stelletje viespeuken zijn het !



Meppie
Kennelijk kijkt de wethouder (en Linda) nooit naar de televisie, of kijken ze nooit een tijdschrift in.

Bloot verkoopt, of je het er mee eens bent of niet.

Laten we ons nu weer richten op de werkelijke problemen.
John / Adm. medewerker
Komen er weer verkiezingen aan? Zielig geval.
Advertentie