Advertentie

Bestuursleden moeten salaris terugstorten

Het salaris van de bestuursleden was verhoogd. Volgens de gemeente in strijd met de regels en bovendien 'niet gepast'.

21 februari 2013

Twee ex-bestuursleden van de Rotterdamse onderwijskoepel BOOR moeten een deel van hun salaris terugstorten. Dat staat in een brief van het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Salarisverhoging niet gepast

BOOR heeft sinds 2008 een zelfstandig bestuur, maar de gemeente gaat nog steeds over het salaris van de bestuursleden. Het gemeentebestuur kwam er afgelopen najaar achter dat het salaris van het college van bestuur van BOOR verhoogd was, zo blijkt uit de brief. Volgens het Rotterdams college is deze salarisverhoging in strijd met de regels en is het bovendien niet gepast in een tijd dat het bestuur zich vooral bezig moet houden met orde op zaken stellen in de organisatie.

Zonodig terugvorderen

Een voormalig bestuurder moet 7000 euro terugbetalen en een ander 12.000 euro als onderdeel van zijn ontslagvergoeding. De gemeente heeft het huidige BOOR-bestuur opgedragen het geld terug te vragen en zo nodig terug te vorderen, zo staat te lezen in de brief. De scholenkoepel waaronder 85 scholen in het basis- en voortgezet onderwijs vallen, raakte in 2011 in opspraak geraakt door een corruptieschandaal. Justitie doet daar onderzoek naar. Een woordvoerder van de gemeente benadrukt dat deze zaak losstaat van het te hoge salaris van de oud-bestuursleden.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Henk Bongers / burger
Wat vreemd dat er op dit stuk en de reacties helemaal geen respons komt.
henk
hoezoooo, maar een deel??
Henk Bongers / burger
Schandelijk dat bestuurders zichzelf verrijken over de rug van het onderwijs. Met zo'n mentaliteit mag je jezelf afvragen hoe zij betrokken zijn bij het onderwijs aan basisschool leerlingen. Maak vooral alles in de openbaarheid inzichtelijk. Maak duidelijk hoe, wie, wat, waar en wanneer er 'gegraaid' is.

Wellicht zorgt dat voor een beetje hoop dat die graaicultuur eindelijk gaat stoppen.

Henk
Advertentie