of 59232 LinkedIn

Beleidsteam bijeen wegens brand Breda

Het gemeentelijk beleidsteam onder leiding van de burgemeester Peter van der Velden is maandagmiddag bijeengeroepen wegens een zeer grote brand in Breda.
Reageer

Het gemeentelijk beleidsteam onder leiding van de burgemeester Peter van der Velden is maandagmiddag bijeengeroepen wegens een zeer grote brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Mijkenbroek in Breda. 

Omdat er in de rookwolken stoffen zitten die schadelijk zijn voor de gezondheid, moeten omwonenden ramen en deuren gesloten houden en de ventilatie uitschakelen. Ook zijn twee winkelcentra in de buurt uit voorzorg gesloten. Vele tientallen hulpverleners zijn ingeschakeld om de enorme vuurzee te bestrijden. De brandweer houdt de brand vanuit een politiehelikopter in de gaten.

Provincie geïnformeerd
De provincie Brabant en het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn geïnformeerd over de brand. 
De helft van het pand is al verwoest. Er zijn voor zover bekend geen persoonlijke ongelukken gebeurd. Omroep Brabant is ingeschakeld als rampenzender, aldus de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

NL Alert
De brand brak uit bij een afvalverwerkingsbedrijf, dat papier, hout, metalen en kunststof verwerkt. De brandweer is aan het meten welke giftige stoffen zijn vrijgekomen. Omwonenden zijn via een luchtalarm en NL Alert gewaarschuwd dat ze contact met de rook moeten vermijden. Dikke rookwolken waren tot kilometers ver in de omgeving te zien, maar tegen 3 uur nam de hoeveelheid rook af.

Bedrijven ontruimd
In het gebouw zijn meer bedrijven gevestigd. Die zijn allemaal ontruimd. Ondanks de harde wind is er volgens de brandweer vooralsnog geen risico dat de brand overslaat naar andere panden op het bedrijventerrein. De omgeving van het brandende gebouw is afgesloten. Brandweer en politie roepen het publiek op om niet naar de brand te gaan kijken, want de hulpverleners hebben daar veel last van. Bovendien is het inademen van de rook ongezond.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.