Advertentie

'Bedreiging wethouders en raadsleden altijd bekendmaken'

Bedreigingen aan het adres van raadsleden en wethouders moeten in de openbaarheid, bijvoorbeeld in de raadsvergaderingen, aan de orde worden gesteld. Tegelijk moet er duidelijk worden gemaakt dat er aangifte wordt gedaan.

22 september 2015

Bedreigingen aan het adres van raadsleden en wethouders moeten in de openbaarheid, bijvoorbeeld in de raadsvergaderingen, aan de orde worden gesteld. Tegelijk moet er duidelijk worden gemaakt dat er aangifte wordt gedaan. De bestuurders moeten laten zien dat ze hun stemgedrag niet laten beïnvloeden, aldus minister Stef Blok dinsdag.

Stemgedrag beïnvloed
Hij antwoordde als vervanger van de verantwoordelijke minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) op vragen uit de Tweede Kamer op het bericht dat raadsleden hun stemgedrag weleens laten beïnvloeden door bedreigers.

Trainingen
Blok vindt het onacceptabel en zal bovenstaande aankaarten in een overleg dat hij binnenkort met burgemeesters heeft. Burgemeesters krijgen al langer trainingen om met bedreigingen in hun gemeente om te gaan. (ANP)

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bram de Haar
Dan gaan de burgers voortaan ook aangifte doen tegen de gemeente en wijkteam intimidatie.

Het wordt steeds gezelliger in Nederland.

De gemeente mag dus alles maar en owee als de burger even mondig is.......

Doornroosje24 / Floormanager
Helemaal met vorige spreker eens. Ook de burger die wordt afgeknepen of onterecht wordt gekort of geïntimideerd door wethouder kan aangifte doen. Maar heeft de politie die al bezwijkt onder hoge werkdruk daar tijd voor?
Paul Vreeke / directeur/eigenaar van APAPS
Altijd aangifte doen. Zonder aangifte volgt namelijk geen vervolging, zonder vervolging volgt herhaling. Paul Vreeke, apAps, Gouda
True
geloof er niks van dat raadsleden worden bedreigd, daarvoor hebben ze veel te weinig macht.
Mick
De burgers gaan ook in training dat lijkt me een goed en veilig idee.

De gemeente heeft zeker nu alle macht,persoons informatie en aanpak mogelijkheden in handen om tegen de burger te gebruiken en maken hier goed misbruik van !

De burger moet ook beschermd worden.
Jaap / ambtenaar
Vanuit de gemeente,de ggz/ wijkteams is er een heel groot crimineel netwerk ontstaan gewoon onder het bewind van minister Steur.

Advertentie