Advertentie

Bedreiging raadsleden Lingewaard niet bewezen

Het openbaar ministerie heeft geen bewijs gevonden dat raadsleden in Lingewaard zijn bedreigd. De raadsleden durfden eerder geen besluit te nemen over de trolleylijn van Arnhem naar Huissen vanwege bedreigengen.

22 januari 2013

Het Openbaar Ministerie heeft geen bewijs kunnen vinden voor bedreigingen aan het adres van raadsleden in de Gelderse gemeente Lingewaard. Eén raadslid deed aangifte, maar meer raadsleden uit met name de stad Huissen zouden zijn bedreigd.

Onderzoek gesloten
Dat heeft het OM dinsdagmiddag laten weten. Het onderzoek naar de zaak is gesloten, aldus een woordvoerster van het parket.

Trolleylijn van Arnhem naar Huissen
In november kon de gemeenteraad van Lingewaard geen besluit nemen over de eventuele aanleg van een trolleylijn van Arnhem naar Huissen, omdat enkele raadsleden na dreigementen van plaatsgenoten niet durfden te stemmen. Het besluit is nog steeds niet genomen, omdat burgemeester Steven de Vreeze de uitkomst van het onderzoek van het OM wilde afwachten.

Jarenlange gevangenisstraf
Op bedreiging van een gemeenteraadslid staat een jarenlange gevangenisstraf. Maar politie en OM hebben niet kunnen vaststellen of er echt is gedreigd en wie dat dan zou hebben gedaan. Het raadslid dat aangifte deed, had van een ander gehoord over bedreigingen aan zijn adres, maar het is niet duidelijk geworden wie daar achter zou hebben gezeten.

College gevallen
In juni vorig jaar viel het toenmalige Lingewaardse college over het plan voor de trolleylijn. Inwoners van Huissen willen geen masten voor de elektriciteitsdraden bij hun huis.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Antonia
Ik weet niet wat er nog meer staat te gebeuren in een Lingewaard, wat geregeerd door o.a. D66-couppleger Pierre Cuypers. D66-wethouder Kees Telder kon door de coup, die Pierre Cuypers samen met de onterecht declarerende nog steeds niet zijn amt neergelegde ex-CDA-burgemeester Harry de Vries pleegde, in zijn functie blijven. Resultaat: twee bekwame lokale wethouders moesten onterecht het veld ruimen, de ongewenste trolley staat de eerste komende raadsvergadering opnieuw op het programma, hopelijk wordt er nu naar de bevolking geluisterd. Omdat de gemeente geld tekort komt, wil het college nu 199 gebouwen verkopen, zodat er weer geld is voor ondoordachte plannen. De grafrechten hebben ze al verhoogd met 225%. Dat Harry de Vries nog steeds in functie is, vindt D66 Pierre Cuypers vanzelfsprekend.

Wie betaalt nu twee burgemeesters, een op non-actief gestelde gemeentesecretaris, wie betaalt alle domme ongewenste beslissingen, wanneer wordt er eindelijke naar de bevolking geluisterd, wanneer stopt het kinderlijke gedrag van raadsleden, die hun persoonlijke vetes op kosten van de bevolking uitvechten, wanneer wordt er van hoger hand ingegrepen? Het is niet meer te verdragen!
Advertentie