Advertentie

Bedreiger Aboutaleb blijft in kliniek

Dat zei vrijdag een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Hij blijft in Assen vastzitten omdat hij daar al eerder op bevel van de rechtbank verbleef.

24 januari 2014

De 32-jarige man die eerder deze week de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb bedreigde, blijft vastzitten op de plek waar hij al vastzat, de psychiatrische kliniek in Assen. Of hij wordt vervolgd voor de bedreiging, wordt later besloten.

Uiterst serieus

Dat zei vrijdag een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Hij blijft in Assen vastzitten omdat hij daar al eerder op bevel van de rechtbank verbleef. De man blijft verdachte in de zaak. Dinsdagavond werd extra bewaking ingesteld bij het huis van de burgemeester nadat een dreiging bij de politie was binnengekomen die ,,uiterst serieus'' werd genomen. De melding bleek afkomstig uit de kliniek in Assen, waarna het onderzoek naar de man leidde. Hij komt oorspronkelijk uit Gouda.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Roffa
Een man die zwaar psychisch is gestoord. Moet daar nu ook al een persbericht over worden uitgebracht ?

O wacht, het is een PvdA-er die " bedreigd" werd.

Ja, dan staan de media in de rij om over te schrijven.

Ed balkenende / lid WMO raad Glize en Rijen
Maak het enig verschil dan wie er bedreigd wordt? Volgens mij is nieuws gewoon nieuws. Het zou wijzer zijn je af te vragen hoe het kan dat een psychiatrisch patient dit kan doen.
Hans Schalkwijk / adviseur
Wellicht handig, dat hij niet meer terug komt in Gouda.
Advertentie