of 59232 LinkedIn

Applaus voor Aboutaleb, Marcouch en Van der Laan

PvdA-burgemeester Ahmed Aboutaleb en PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch kregen zaterdag applaus van de PvdA-leden aan het begin van het tweedaags partijcongres in Utrecht. Datzelfde gold voor de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan.
5 reacties

PvdA-burgemeester Ahmed Aboutaleb en PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch kregen zaterdag applaus van de PvdA-leden aan het begin van het tweedaags partijcongres in Utrecht. Datzelfde gold voor de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Ze ontvingen het applaus voor hun optreden na de aanslagen in Parijs.

Heel erg trots
Aanleiding waren de inleidende woorden van PvdA-voorzitter Hans Spekman bij het congres. Die stelde dat het congres in het teken staat van de recente gruwelijkheden en aanslagen in Parijs. Spekman zei dat moordende terroristen niet zijn te tolereren. Hij pleitte voor een samenleving 'waar we het met elkaar weten te rooien' en die niet 'in een neerwaartse spiraal' terecht komt. Spekman zei in dat kader 'heel erg trots' te zijn op Marcouch, Aboutaleb en Van der Laan.

Ledendemocratie
Het PvdA-congres spreekt zaterdag onder meer over ledendemocratie en over een rapport van oud-fractievoorzitter Ad Melkert over hoe Nederland op een sociaaldemocratische manier uit de crisis kan komen. De eerste dag wordt afgesloten met een speech van vicepremier Lodewijk Asscher.

Vrije artsenkeuze
Het zwaartepunt van het congres ligt op zondag met stemmingen over actuele moties, onder meer over de vrije artsenkeuze en een speech van partijleider Diederik Samsom. Ook wordt zondag de kandidatenlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen vastgesteld, waarbij Senator Ruud Koole een poging gaat doen alsnog op een verkiesbare plaats te komen. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door willem op
Precies, Jonathan,
Het is weer precies zoals de PvdA altijd is geweest. Altijd proberen om naar alle zijden vriendjes te maken, nooit eens een ferme, duidelijke boodschap neer durven zetten. Oh zo bang om maar iemand tegen de schenen te schoppen. Ontzettend laf, halfslachtig. Zo kennen we de PvdA weer. Als ze met dit soort eigen pluimstrijkerijen de oorlog menen te winnen, wens ik ze veel succes. Wellicht dat in maart 2015 weer een signaal wordt gegeven, al zal de repliek al wel klaarliggen. Het zijn immers provinciale verkiezingen die niet verward mogen worden met het landelijke beleid...... Wat doen die landelijke, Haagse kopstukken dan überhaupt in den lande in de aanloop naar de provinciale verkiezingen....?
Door Gemeente (ambtenaar) op
Mooi en zeer terechtvoor Aboutaleb, voor de rest een teleurstellend congres.
Door Jonathan op
Rommel heeft wel een beetje gelijk, al zou ik het wel wat anders zeggen. Aboutaleb zendt nl. dubbele boodschappen uit. Maakt mooie sier met harde oprotuitspraken, maar een concreet plan om dergelijke jongens uit te zetten heeft hij niet. Samsom vertelde van de week bij Jinek dat Aboutaleb van alles doet om dergelijke jongens juist te behouden cq op het “goede spoor” te brengen. Het lijken meer uitspraken voor de bühne. Ondertussen spreekt hij zich telkens uit voor een ruimhartig toelatingsbeleid voor “vrijheidslievende moslims”. Vergeet dan erbij te vertellen dat die andere 800.000+ moslims ook erg vrijheidslievend waren toen ze hier kwamen. Een deel nu niet meer.
Verder lijkt het erop dat hij met zijn badinerende uitspraken over de Syrische christenen eigenlijk wil zeggen dat niemand zich mag bemoeien met wat in de moskee gezegd wordt. Terwijl het misschien juist tijd is, dat we dat eens wat beter in de gaten gaan houden.
Alle juichverhalen, vooral van PvdA maar ook van andere zijde, komen op mij nogal naïef over. Zo langzamerhand mogen we wel wat kritischer zijn.
Door Rommel op
Daar kon je op wachten, BB dat het PvdA-congres gaat verslaan. Een verslag van het veren-in-de-reet steken van 2 islamisten. Beiden uitgerust met een dubbele tong.
Door Honecker op
Socialisten die applaudisseren voor zichzelf, waar kennen we dat nog van.