Advertentie

Apeldoorn verbiedt bevrijdingsfestival

Medeorganisator Jan Willem van Holland vindt het onzin dat de organisatie de veiligheid niet zou kunnen garanderen.

03 mei 2012

De gemeente Apeldoorn heeft de vergunning ingetrokken voor het bevrijdingsfestival in de stad. Volgens het college is de veiligheid niet te garanderen. Dat meldt de organisatie.

Gruppo Sportivo

Het festival, met onder anderen de artiesten Armand, Focus en Gruppo Sportivo, zou zaterdag zijn. Er werden 25.000 bezoekers verwacht. Eerder waren er bij de gemeente ook al twijfels over de organisatie van het festival. Het evenement maakt geen deel uit van de 14 landelijke bevrijdingsfestivals.

Onveilig 

Het festival, ook bekend onder de naam The Legends, zou dit jaar voor het eerst in het Mheenpark in Apeldoorn zijn. Volgens medeorganisator Jan Willem van Holland is de vergunning ingetrokken omdat het beveiligingsbedrijf zich heeft teruggetrokken. Hierdoor voldoet de organisator van het festival niet meer aan de voorschriften van de evenementenvergunning wat betreft openbare orde en veiligheid, aldus de gemeente. Omdat het evenement een verhoogd risico kent, ontbreekt de tijd om alsnog de beveiliging afdoende te regelen.

Plan goedgekeurd 

Volgens Van Holland is het onzin dat de organisatie de veiligheid niet kan garanderen. ,,We waren al met een nieuw bedrijf in zee, het beveiligingsplan was goedgekeurd. Het afblazen van het festival had niet gehoeven.''

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie