of 59232 LinkedIn

Amsterdam niet blij met snorfietsbesluit

Amsterdam is er niet blij mee dat de Tweede Kamer niets ziet in een proef om snorscooters met helmplicht van het fietspad naar de rijbaan te verplaatsen.
2 reacties

Amsterdam is er niet blij mee dat de Tweede Kamer niets ziet in een proef om snorscooters met helmplicht van het fietspad naar de rijbaan te verplaatsen. ,,Het is teleurstellend dat een meerderheid van de Kamer niet ziet dat hier in Amsterdam maatwerk nodig is'', liet een woordvoerder van wethouder Pieter Litjens (Verkeer) vrijdag weten.

Razendsnelle groei
Het staat volgens de hoofdstad voorop ,,dat er hoe dan ook iets moet gebeuren aan de doorstroming en veiligheid op de steeds drukkere Amsterdamse fietspaden en de razendsnelle groei van het aantal snorfietsen''.

Breder plan
Amsterdam werkt aan een breder plan met maatregelen voor een betere bereikbaarheid en doorstroming van het verkeer in de stad. Het besluit van de Tweede Kamer zal de gemeente hierbij betrekken. Het voorstel volgt begin volgend jaar.

Oproep
Een Kamermeerderheid schaarde zich donderdagavond achter een oproep van CDA en PVV aan het kabinet om af te zien van de proef. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ron de Jong (Burger) op
25 km/u tussen de auto's en beroepsvervoertuigen, die er met 50 km/u in deze drukke stad voorbij willen. Da's vragen om nog veel meer en ernstige ongelukken dan dat er nu op fietsstroken en paden afspeelt. Dat zouden ze toch juist in Amsterdam moeten begrijpen.

Als je de verkeersdruk van het fietspad wilt verlagen, dan moet je de snelheid van bromfietsen op de rijweg naar 50 km/u verhogen, om de gevaarlijke snelheidsverschillen te elimineren. Daarmee wordt de brommer dermate aantrekkelijk en veilig dat vele (snor)fietsers de overstap zullen maken.
Door Hans Bruynsma (toezichthouder) op
Die snordingen zijn nog niet eens het grootste gevaar.
Je kunt ze als voetganger horen aankomen.
Groter gevaar zijn m.i. de electrische exemplaren: ware sluipmoordenaars.Die hoor je niet!