of 59232 LinkedIn

Amsterdam kaart wietplan aan bij Van Rijn

Op verzoek van D66 en GroenLinks zegde burgemeester Eberhard van der Laan donderdag toe nog eens bij staatssecretaris Van Rijn te benadrukken dat het strafbaar stellen in zijn ogen ‘niet het meest verstandige middel’ is.
Reageer

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam gaat staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) nogmaals laten weten dat het hem niet verstandig lijkt sterke wiet aan te merken als harddrug. Van Rijn werkt aan een plan om de verkoop van cannabis met een hoge THC-waarde strafbaar te stellen, omdat het een gevaar zou zijn voor de volksgezondheid.

Niet verstandig
Op verzoek van D66 en GroenLinks zegde de burgemeester donderdag toe nog eens bij de staatssecretaris te benadrukken dat het strafbaar stellen in zijn ogen ‘niet het meest verstandige middel’ is.

Strafbaar, maar geen straf
Van der Laan toonde zich eerder samen met tientallen andere gemeenten voorstander van gereguleerde wietteelt. De rechtbank in Amsterdam oordeelde vorige week in een lopende zaak dat een coffeeshophouder met honderd kilo softdrugs in huis wel strafbaar is, maar geen straf krijgt. De burgemeester van de hoofdstad wilde zich donderdag niet uitlaten over de zaak, omdat die nog onder de rechter is. Het Openbaar Ministerie is in beroep gegaan tegen het vonnis.

Reguleren
De meerderheid van de Amsterdamse raad pleit ervoor dat de gemeente een experiment begint met het reguleren van wietteelt. Van der Laan komt in januari met een inhoudelijk stuk daar over. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.