of 59232 LinkedIn

Amsterdam in gesprek met organisatoren Dance Event

'Voor het Event is een evenementenvergunning afgegeven met strenge voorwaarden. De gemeente controleert of die voorwaarden ook worden nageleefd zoals visitatie, controle op drugsgebruik en inzet van EHBO-personeel'.
5 reacties

De gemeente Amsterdam gaat met de organisatie van het Amerdam Dance Event in gesprek over het feit dat er bij het event afgelopen weekend twee doden zijn gevallen. De gemeente zegt in een reactie mee te leven met de nabestaanden.

Onderzoek door OM
'Voor het ADE is een evenementenvergunning afgegeven met strenge voorwaarden. De gemeente controleert of die voorwaarden ook worden nageleefd zoals visitatie, controle op drugsgebruik en inzet van EHBO-personeel', aldus de gemeente. 'Wellicht doet het Openbaar Ministerie ook nog onderzoek.'


Twee doden

Bij het ADE zijn twee doden gevallen. In beide gevallen is waarschijnlijk drugsgebruik de oorzaak, meldt de politie. In de nacht van zaterdag op zondag overleed een 33-jarige Serviër. Hij werd onwel op een feest in Club Lite. Hij overleed even later op straat. Zondagmiddag stierf in een ziekenhuis een 21-jarige Nederlander die bij een dancefeest was in de Westergasfabriek. In de nacht van zaterdag op zondag werd hij nog gereanimeerd. Hij was in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis.


Waarschuwen

In de hoofdstad is sinds woensdag de 19e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) aan de gang. In totaal zijn er ruim 300 evenementen op 85 locaties. Zondag is de laatste dag. Richard Zijlma, directeur van ADE, noemt het verschrikkelijk wat er gebeurd is. ,,We besteden veel aandacht aan drugsproblematiek en blijven mensen waarschuwen voor de risico's.''

 

ANP

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door HansW (beleidmaker) op
Helemaal eens met Harold en Jakov maar verbaasd over de reaktie van Frank, die 2 totaal verschillende situaties met elkaar vergelijkt. In Haaksbergen ging het over een vergunning met voorwaarden, die suggereerden dat daarmee ongelukken konden worden voorkomen.
In Nederland is harddrugs verboden en dus had V/dLaan in de vergunning geen bepaling opgenomen dat harddrugs niet mag worden gebruikt of zoals D'66 voorstelt, XTC moet voor gebruik kunnen worden getoetst op gevaar.....
Bij overtreding van de wet is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Als ik dan hoor dat 60% van de bezoekers van dansfestivals drugs gebruikt, dan nemen een heleboel mensen een bewust gezondheidsrisico. Dan moet D'66 nu niet gaan huilebalken als mensen gebruik maken van hun eigen verantwoordelijkheid!
Door Jakov op
Wanneer je rookt is er een grotere kans op longkanker.
Te veel zuipen: korsakov (op de duur) of een kater of alle twee.
Drugsgebruik: kans dat je er onderdoor gaat.
De mensen die gebruiken weten wat de mogelijke gevolgen zijn.....
Voor de nabestaanden overigens een drama.

Door Frank van Diepen op
3 doden bij evenement in Haaksbergen.
3 doden bij evenement in Amsterdam.
In het eerste geval staat heel Nederland op zijn kop, voorpaginanieuws alom en staat de positie van de burgemeester op de tocht.
In het tweede geval een klein stukje op pagina 7 en hoeft burgemeester van der Laan echt niet voor zijn baantje te vrezen.
Door mario op
even een reactie op deze feesten staan professionals uit de zorg, geen ehbo-érs dat doet de term onrecht aan. Ere wie ere toekomt in dit geval de professionals.
Door Harold (beleidsadviseur) op
Als je teveel drinkt, te hard rijdt of drugs gebruikt dan neem je bewust risico's. Hoe meer en hoe harder des te groter de risico's zijn. Dergelijke incidenten zijn voor omstanders en familie triest en wat betreft de betrokkene kan ik alleen maar zeggen : eigen schuld!!
Laten wij hieraan niet teveel tijd en geld verspillen. Dergelijke noodlottige situaties doen zich nu eenmaal voor bij grote muziek-/dansevenementen en zijn voor de organisaties niet te voorkomen. Hopelijk leren anderen er van.