Advertentie

Ambtenaren staan achter burgemeester Bats

De ambtenaren van de gemeente Haren willen hun burgemeester niet kwijt. De positie van burgemeester Bats ligt onder vuur na de Facebookrellen.

12 maart 2013

De ondernemingsraad van de gemeente Haren zou het betreuren als de gemeenteraad dinsdag het vertrouwen in burgemeester Rob Bats (VVD) zou opzeggen. Dat heeft ze in een brief aan alle raadsleden laten weten. De brief werd maandag gepubliceerd door het Harener Weekblad.

De juiste persoon
De ondernemingsraad vindt dat Bats dankzij zijn opgedane ervaring de juiste persoon is om de
aanbevelingen uit het rapport van de commissie-Cohen door te voeren. Ook wil de raad niet dat Bats vertrekt terwijl er volgens de ondernemingsraad belangrijke onderwerpen op de politieke agenda staan, zoals de geplande herindeling van Groningse gemeenten.
 
Boegbeeld

De ondernemingsraad behartigt volgens de brief niet alleen de belangen van het personeel, maar ook die van de gemeente als onderneming. ,,Met het wegsturen van ons boegbeeld, maken we ons ernstige zorgen over onze onderneming: onze gemeente Haren'', zo stelt voorzitter Fred Vollebergh.

De ondernemingsraad vraagt de raadsleden om de brief in het achterhoofd te houden tijdens het debat, waarbij Bats zich moet verantwoorden voor zijn optreden tijdens de 'Facebookrellen' in september vorig jaar.
 
JOVD wil hem weg 

De Groningse afdeling van de JOVD, de jongerenbeweging van de VVD, liet maandag juist weten dat Bats moet opstappen. Ze verwijten hem amateuristisch mediabeleid en vinden dat hij geen duidelijke keuzes maakte.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie