Advertentie

Alternatief plan voor jeugdinrichting Amsterbaken

Door sluiting van het grote Amsterbaken zouden bezuinigingen op kleinere jeugdinrichtingen overbodig worden. De zogenoemde kaasschaafmethode zou de kleine instellingen namelijk fataal kunnen worden. Van Teeven mag men nu met een alternatief plan komen.

02 juli 2014

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) geeft jeugdinrichtingen de kans om met een alternatief plan te komen voor sluiting van de Amsterdamse jeugdinrichting Amsterbaken. Oppositiepartijen in de Tweede Kamer drongen hier woensdag op aan in een Kamerdebat met Teeven.

Werkgelegenheid
Door sluiting van het grote Amsterbaken zouden bezuinigingen op kleinere jeugdinrichtingen overbodig worden. De zogenoemde kaasschaafmethode zou de kleine instellingen namelijk fataal kunnen worden. Daarnaast zorgen de kleine jeugdinrichtingen, die veelal in krimpgebieden staan, voor werkgelegenheid.

Amsterbaken openhouden
Een plan voor het openhouden van Amsterbaken zou daarom de werkgelegenheid in de krimpgebieden moeten ontzien. Daarnaast worden de kosten die gepaard gaan met het openhouden van de Amsterdamse inrichting gespreid over alle jeugdinrichtingen.

Langere reistijden
Onder meer de SP, ChristenUnie en het CDA vrezen echter voor langere reistijden en hogere kosten voor ouders van jeugdige delinquenten en verslechterde mogelijkheden voor resocialisatie na sluiting van Amsterbaken.

Conferentie
Tijdens een conferentie van jeugdinrichtingen deze zomer moet blijken of Amsterbaken toch open kan blijven.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan Beerenhout azn / Buitenlid IPSV=Bende van Schaefer
Maak er meteen de BuitenSchool van: een ambachtsschool-internaat. Verplaats Militaire en ROC vakopleidingen e.d.naar dit semi-gesloten opleidingsinstituut
Annemieke / echtgenote van beveiliger binnen Amsterbake
Ik zou het echt van de zotte vinden als Amsterbake moet sluiten. Het is pas voor vele miljoenen helemaal opgeknapt.Er zitten jongeren uit de omgeving die als het sluit elders heen moeten daar dus minder of geen bezoek ontvangen van wegen de hoge kosten die dat voor oudets met zich mee dragen. Andersom ook als die gasten met verlof na huis mogen wie moet dat betalen. Met de kans dat als ze alleen moeten reizen door te hoge reiskosten allerlei dingenkunnen tegen komen die ze dan weer verder op het slechte pad brengen. Die gasten gaan dan misschien niet na huis maar waar heen dan wel. Het maakt het voor het personeel niet fijn en voir de jongeren en hun ouders ook niet. En mijn man is straks bijna 61 als Amsterbake dicht gaat die komt echt nooit meer aan de bak. Dus wordt het nog even op een houtje bijten zeker.Teven denk goed na wat je doet.
Advertentie