of 59232 LinkedIn

Alsnog excuses Samsom aan 'ronselaar' soest

PvdA-leider Diederik Samsom heeft alsnog zijn excuses aangeboden aan de Soestse PvdA-fractievoorzitter Osman Suna.
2 reacties

PvdA-leider Diederik Samsom heeft alsnog zijn excuses aangeboden aan de Soestse PvdA-fractievoorzitter Osman Suna. Die werd dit jaar beschuldigd van het ronselen van stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. ,,Wat de beide heren betreft is de kous hiermee af'', meldde de PvdA-afdeling Soest donderdag op haar website.

Openhartig excuses
Samsom en Suna spraken elkaar begin juni ook. Excuses maakte Samsom toen niet. Volgens Suna deed hij dat eind juni wel. ,,We hebben om de tafel gezeten en elkaar in de ogen gekeken. We hebben uitvoerig gesproken. Over de inhoud doe ik verder geen mededelingen, maar hij heeft openhartig excuses aangeboden'', zei Suna in een toelichting.

Schadeclaim
Suna dreigde met een schadeclaim. Ook wilde hij aangifte tegen Samsom doen wegens smaad en laster. Dat is nu van tafel. ,,Nu hij excuses heeft aangeboden en het in de openbaarheid is gekomen, is dat overbodig. De schade die je hebt, heb je, maar het gaat wat ver om dat voor rekening van Samsom te laten komen'', aldus Suna.

Geen strafbare feiten
Suna werd in maart met partijgenoot Muhammet Baskaya gefilmd bij een moskee. De indruk werd gewekt dat zij stemmen ronselden. Samsom zei dat Suna nooit meer volksvertegenwoordiger zou kunnen zijn en moest ,,wegwezen''. Burgemeester Rob Metz van Soest deed aangifte tegen Suna. De Rijksrecherche deed onderzoek, maar dat bracht geen strafbare feiten aan het licht, aldus het Openbaar Ministerie.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door jhr. Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Hebt u dat gevoel nou ook ? Ik zou van die Samson nooit via Marktplaats een tweedehands fiets durven kopen ? Inderdaad, het is een keiharde draaikont die vanwege zijn eigen toekomstperspectief de failliete arbeiderspartij wil redden. Van marketing snapt hij weinig, want de tent van Emiel levert gewoon de diensten waar de 'arbeider' wel om vraagt.
Door Willem op
Dat hele mannetje Samsom zou nooit meer volksvertegenwoordiger moeten zijn. Dit is slechts één voorbeeld van zijn grote bek vooraf en billen bloot achteraf. Van meet af aan heb ik moeite gehad met die deemoedige kop van 'm in een poging zichzelf en die voormalige arbeiderspartij van hem te redden omdat ze hun principes weer eens hadden verloochend. Kom op Diderikje, besef het nu eindelijk. Je moet wegwezen.