Advertentie

Almere verbiedt stoepkrijttekeningen

De vijftig giraffes die donderdagochtend in Almere in opdracht van onderwijsinstelling ROC werden getekend, moeten worden verwijderd van de gemeente.

07 oktober 2010
Reclameuiting
Vrijdag opent de Almeerse school het leerwerkbedrijf Hommeles. Om dit te promoten werden de tekeningen door heel de stad aangebracht. De gemeente Almere trok kort daarop aan de bel en eiste dat de afbeeldingen worden verwijderd. ,,Het betreft een reclameuiting, of dat nu met stoepkrijt is of niet, het mag niet zonder vergunning", vertelt een zegsman van de gemeente.

Schoonmaakkosten
De school krijgt tot donderdagmiddag te tijd de tekeningen te verwijderen, gebeurt dit niet, dan worden de schoonmaakkosten op de school verhaald. De onderwijsinstelling heeft al te kennen gegeven niet aan de klus te beginnen. ,,Zie het als burgerlijke ongehoorzaamheid", aldus een woordvoerder.

Reacties: 18

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Chanty
Oh my...laat de gemeente zich met belangrijke toestanden bezig houden en niet met stoepkrijt! Anders ga ik ook door heel Almere de naam coco-cola stoepkrijten!!!!
Ernst / controller, ook taalliefhebber
Ontwaar ik daar niet in de foto een afbeelding van His noodely holiness het vliegende spagetti monster? (may you be touches nu his noodely appendages. Ramen!)
Michiel Jonker / ambtenaar bij een decentrale overheid
Een prima eerste opgave voor een leerwerkbedrijf met de naam "Hommeles". Les 1: hommeles met de gemeente.
Rob
Wat een prachtig idee!!!! Waarschijnlijk zit er een zeer doortrapt brein van het leerwerkbedrijf achter deze actie, het was natuurlijk snode opzet! Maar er zijn ook perspectieven: als alle gemeenten zich zo opstellen, kan je je concurrenten flink in de problemen brengen door reclameuitingen voor hen op straat te krijten. Spelen was toch al zo leuk. (of anders gezegd waar zijn we toch mee bezig in dit land?)
Jos Praat / beleidsadviseur
wanneer je als gemeente werkelijk alles tot in de puntjes hebt geregeld en alles dik voor elkaar hebt -en dat is in Arnhem kennelijk het geval- dan heb je tijd over om te muggenziften. Dat wordt nog wat, daar aan de Rijn...............
Jan / adviseur
Hier kan o.a. op bezuinigd worden. Wat een gezeur. Eén regenbuitje en alles is weg.
Niek / jurist
Eindelijk wat creativieit in Almere en dan dit. En Jan heeft helemaal gelijk, over een paar dagen is het weggespoeld.
Mijn idee, laat al die opsporingsjongens en meisjes werken van 23.00 tot 07.00 uur vooral in het weekend en zich dan richten op echt vervelende dingen zoals overlast van horeca, slooproutes en echte bastards.
Dick van der Gugten / Milieu-adviseur
"...en ik kan u in grote trekken zeggen: d'r mag niks":
http://www.youtube.com/watch?v=hZ7m8ha-U_E
(voor wie haast heeft: skippen naar 10:12)

Nog niks veranderd sinds 1982. Nou ja, GEEN PC en WEL een T65 op het bureau, dat is natuurlijk wel weer leuk om te zien.
Wieweet
Dit is inderdaad te kinderachtig voor woorden. Kunnen ze de tijd en het geld wat hiermee gemoeid gaat niet veeeeel beter besteden. Kan me niet voorstellen dat er geen betere tijdsbesteding in Almere is voor de mensen die zich heirmee bezig houden. En dan de term "burgerlijke ongehoorzaamheid" om je gek te lachen. Er gebeurt nog veel meer in Almere wat echt niet door de beugel kan, ga je daar mee bemoeien gemeente Almere, en maak de Almeerse burgers trots op hun stad want met dit soort "reclame" durft een Almeerder niet eens meer te bekennen dat hij een Almeerder is.
J. Bexkens / facilitair medewerker
In Almere valt nog flink te bezuinigen. Stoppen ze ook zoveel uren in echte graffiti?
Schoonste stad van Nederland neem ik aan
erwin / STUDENT
Laat die tekeningne lekker staan! Van dit soort gezemel worden de mensen dus zoooooo moe!!!
Misschien is een reprimande beter op z'n plaats als de gemeente zich er per se mee wilt bemoeien.
Jos / adviseur
wat een flauwe reactie van de gemeente. En ja maar afvragen hoe het toch komt dat de kloof tussen burger en overheid groter en groter wordt..........
ellen van helden / raadslid
Mensen waar hebben we het over?? Een regenbui en alles is verdwenen. Zielige reactie van de gemeente!!!!
Frank / burger
Laat de gemeente zijn nek uitsteken voor ECHTE zaken
Carola
En weer weet de gemeente Almere zich onsterfelijk belachelijk te maken.
Janus / belastingbetaler
Almere, hiermee kandidaat-gemeente zonder ambtenaren!
Michiel Jonker / ambtenaar bij een decentrale overheid
OK heren en dames. Maar wat als nu een makelaar of een wasmiddelenproducent begint met krijttekeningen op de stoepen van Almere, en zich daarbij beroept op de toelaatbaarheid van de eerdere krijttekeningen van het leerwerkbedrijf + het gelijkheidsbeginsel + het vertrouwensbeginsel?

Kunt u mij daar even antwoord op geven?

(Nee, ik ben geen ambtenaar van Almere.)
H. Vérité / adviseur
@Jan
Ja. Niet alles en iedereen is gelijk !
Advertentie