Advertentie

Almelo weert publiek uit raadzaal

Om onrust te voorkomen zijn de vergaderingen waarin de Almelose gemeenteraad beslist over winkels bij een nieuw Heracles-stadion toegankelijk voor een beperkt publiek.

05 juni 2013
Om onrust in de raadzaal te voorkomen, zijn de vergaderingen waarin de Almelose gemeenteraad beslist over winkels bij een nieuw voetbalstadion van Heracles slechts toegankelijk voor een beperkt publiek.
Dat besluit maakte Almelo woensdag bekend. Bij een vorige vergadering zorgden supporters van de voetbalclub voor tumult. 

Fair play
Rond een politiek debat gelden dezelfde regels als voor een voetbalwedstrijd: fair play en respect, verklaart de gemeente. Wie er toch op 12 of 18 juni bij wil zijn, moet zich vooraf aanmelden voor het beperkte aantal plaatsen dat beschikbaar is. De vergaderingen zijn wel via internet te volgen.

Geen extra winkels 
De gemeenteraad beslist bij de vergaderingen in juni over de detailhandelsvisie van burgemeester en wethouders. Daarin is opgenomen dat geen extra detailhandel wordt toegestaan bij het stadion. Extra winkels was voor Heracles juist belangrijk om een nieuw stadion haalbaar te maken. Almelo kiest er vermoedelijk voor de detailhandel in het centrum te concentreren. Voor locaties buiten het centrum, zoals het Heraclesstadion, komen geen ruimere mogelijkheden.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans Krieger / wethouder
Het gelijk van B&W van Almelo is al bewezen. Bij het stadion van PEC Zwolle bevindt zich een aantal onsamenhangende troosteloze winkels die ongetwijfeld volgens een vergelijkbare formule daar geland zijn: als we bij een nieuw stadion maar zorgen voor kostendragers als winkels en kantoren dan kunnen we in ieder geval de gemeentelijke bijdrage aan profvoetbal legitimeren. De combinatie biedt geen toegevoegde waarde en zuigt hooguit het bestaande aanbod leeg. Mijn standpunt: overheid blijf ver verwijderd van de bubble profvoetbal en voorkom dit soort economische gedrochten. Met dank aan de VNG omdat we tijdens het congres deze ontwikkeling met eigen ogen konden aanzien.
Toine Bernard / onpartijdige toeschouwer
Waarom komen ze daar nu pas mee? De aanloop naar de definitieve beslissing over het nieuwe stadion begon al in 2007. Is het niet zo dat de gemeenteraad hierover beslist? Wat levert een nieuw stadion aan economische en maatschappelijke impulsen? Hoeveel werkgelegenheid levert de bouw en exploitatie van een nieuw stadion op? Wat is Almelo zonder Heracles?
Advertentie