of 59232 LinkedIn

Alkmaar laat AZ na bijna halve eeuw vertrekken

Na bijna een halve eeuw verliest Alkmaar haar voetbalclub definitief aan Zaanstad.
3 reacties
AZ kan definitief een nieuw trainingscomplex in de gemeente Zaanstad laten bouwen. Thuisstad Alkmaar probeerde dat via de rechter te voorkomen, maar ving bot en legt zich daar nu bij neer. De gemeente gaat niet in beroep, omdat ze wil ,,investeren in de relatie met AZ''. Dat heeft Alkmaar woensdag laten weten.

Uitwijken naar Zaanstad
Eredivisionist AZ (Alkmaar Zaanstreek) besloot in mei om uit te wijken naar Zaanstad. Het is de bedoeling dat de jeugdteams volgend seizoen als eersten gaan trainen op Sportpark Kalverhoek aan de A7. Later zou ook het eerste elftal moeten verhuizen. De club blijft zijn thuiswedstrijden wel in Alkmaar spelen.

 

Overeenkomst onrechtmatig

Alkmaar claimde dat het al in 2011 bindende afspraken had gemaakt dat AZ een nieuw trainingscomplex aan de westkant van de stad zou krijgen. De overeenkomst met Zaanstad was dus onrechtmatig, zei Alkmaar, dat een kort geding aanspande.

 

Breuk definitief

Begin deze maand oordeelde de rechter dat die overeenkomst op een paar punten nog moest worden ingevuld. Voor het zover was, brak AZ de onderhandelingen met Alkmaar af. De breuk tussen de club en de gemeente is definitief, aldus de rechter, die de AZ-deal met Zaanstad niet wilde verbieden. Alkmaar heeft nog niet besloten of het een zaak aanspant om de schade van het vertrek vergoed te krijgen. AZ is in 1967 opgericht, toen Alkmaar '54 fuseerde met FC Zaanstreek uit Koog aan de Zaan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bart van Noordwijk op
Keihard falend gemeentebestuur daar in Alkmaar. Ik vermoed dat het op het gemeentekantoor te ingewikkeld is gemaakt door de chaos waarop de gemeentesecretaris en het bestuur opereren, het is een ongeorganiseerd zooitje. Ik gun Alkmaar al het geluk voor de toekomst, maar dit is een symptoom van dat er nu nog niets verandert.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Zie hier het resultaat van onvoorstelbaar slecht (sport)beleid van de gemeente Alkmaar. Hoe zo gemeentelijke schade? De enige die schade lijdt/heeft geleden is immers AZ.
Door Hette Winkel op
Wie wordt hier nou gelukkig van? De supporters van AZ? De omwonenden in de Wijde Wormer en wijk 't Kalf van Zaanstad? De andere gebruikers van het sportpark? Nog meer drukte op en rond een smalle dijkweg.