of 59232 LinkedIn

Achtkarspelen niet vervolgd om dug-out Twijzel

Gemeente Achtkarspelen en voetbalvereniging SC Twijzel worden niet strafrechtelijk vervolgd voor de instorting van een dug-out in Twijzel.
Reageer

Gemeente Achtkarspelen en voetbalvereniging SC Twijzel worden niet strafrechtelijk vervolgd voor de instorting van een dug-out in Twijzel. Bij het ongeluk in mei kwam een 10-jarig meisje om en raakten vijf kinderen gewond. Het Openbaar Ministerie maakte woensdag bekend dat er onvoldoende bewijs is om schuld in strafrechtelijke zin te kunnen aantonen.

Landelijk aandacht
Ook vindt de officier van justitie dat vervolging vanuit maatschappelijk oogpunt niets toevoegt. De gemeente heeft zich civielrechtelijk aansprakelijk gesteld voor de schade en zal alles in het werk stellen deze te voldoen, aldus het OM. ‘Daarnaast heeft het noodlottige ongeval landelijk veel aandacht gekregen bij sportverenigingen waardoor de veiligheid van dug-outs in het algemeen tegen het licht is gehouden.’

Geen reparatie
De slachtoffers deden op 21 mei mee aan een korfbaltoernooi van meerdere Friese basisscholen. Tijdens het ongeluk zaten ze niet in de dug-out, maar erbovenop. Er zat sinds oktober vorig jaar een scheur in de dug-out, door een tak die tijdens een storm op het bouwsel was terechtgekomen. De dakplaat van de dug-out was ingestort door die scheur, bleek uit onderzoek. Zowel de gemeente als de voetbalvereniging wisten van de schade, maar lieten reparatie of noodmaatregelen na. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.