of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • De SP in Noordoostpolder wil dat de gemeente de vergoeding van haar raadsleden voortaan overmaakt naar familieleden of bekenden van de partijleden. De gemeente weigert al sinds 2014 de vergoeding over de maken naar de partij.

  SP Noordoostpolder: raadsvergoeding naar familie

  De SP in Noordoostpolder wil dat de gemeente de  vergoeding van haar raadsleden voortaan overmaakt naar familieleden of bekenden van de partijleden. De gemeente weigert al sinds 2014 de vergoeding over de maken naar de partij.

 • Om de mestfraude in Noord-Brabant en Limburg goed te kunnen bestrijden, is substantiële uitbreiding van de handhaving nodig. Een ‘herprioritering’ van inzet binnen de bestaande capaciteit, zoals minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voelselkwaliteit) voorstelt, volstaat niet.

  Waterschap: meer handhavers in strijd tegen mestfraude

  Om de mestfraude in Noord-Brabant en Limburg goed te kunnen bestrijden, is substantiële uitbreiding van de handhaving nodig. Een ‘herprioritering’ van inzet binnen de bestaande capaciteit, zoals minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voelselkwaliteit) voorstelt, volstaat niet. 

 • Eerder oordeelde het gerechtshof in Amsterdam dat het Openbaar Ministerie (OM) niet ontvankelijk was, maar de Hoge Raad zag dat anders en verwees de zaak terug naar het gerechtshof in Den Bosch. Dat stelt nu dat de exploitant gedoogafspraken met de gemeente overtrad, maar dat dat niet te vermijden is wanneer je een goed draaiende coffeeshop exploiteert. Daarom legt het hof geen straf op.

  Geen straf eigenaar Zeeuwse megacoffeeshop Checkpoint

  Reageer

  De uitbater van coffeeshop Checkpoint in Terneuzen maakte deel uit van een criminele organisatie en handelde in softdrugs. Toch krijgt de exploitant geen straf, bepaalde het gerechtshof in Den Bosch dinsdag in een langlopende strafzaak tegen de exploitant.

 • De wet normalisering voor ambtenaren is een feit en begint nu zijn vruchten af te werpen. Deze wet, die de arbeidspositie en de vrijheid van meningsuiting van ambtenaren regelt, kan echter indirect voor nieuwe problemen zorgen rond de nieuwe ambtenaren-cao’s, zegt de Leidse hoogleraar Alexander de Becker.

  Wet normalisering kan risico vormen voor cao

  De wet normalisering voor ambtenaren is een feit en begint nu zijn vruchten af te werpen. Deze wet, die de arbeidspositie en de vrijheid van meningsuiting van ambtenaren regelt, kan echter indirect voor nieuwe problemen zorgen rond de nieuwe ambtenaren-cao’s, zegt de Leidse hoogleraar Alexander de Becker.

 • Dordrecht tekent bij de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bezwaar aan tegen het dreigende miljoenentekort op de bijstand. Van de grote steden gaat Dordrecht er in 2018 het hardst op achteruit door een aanpassing van het verdeelmodel.

  Bezwaar tegen miljoenentekort bijstand

  Dordrecht tekent bij de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bezwaar aan tegen het dreigende miljoenentekort op de bijstand. Van de grote steden gaat Dordrecht er in 2018 het hardst op achteruit door een aanpassing van het verdeelmodel.

 • Jachthaven Hermenzeil in Geertruidenberg

  Gemeente Geertruidenberg koopt 'malafide' jachthaven

  Reageer

  De gemeente Geertruidenberg koopt met hulp van de provincie Noord-Brabant een failliet verklaarde jachthaven om te voorkomen dat het bedrijf in handen van criminelen komt. Er waren stevige aanwijzingen dat malafide ondernemers hun slag wilden slaan. De geplande executieveiling van de jachthaven gaat niet door.

 • De nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt in mei van toepassing. Er moet nog veel gebeuren bij de Nederlandse organisaties voordat ze er klaar voor zijn.

  Nederland niet klaar voor AVG

  De helft van ondervraagden van de Nationale Privacy Benchmark durft niet te zeggen of medewerkers van hun organisatie voldoende weten van privacyregelgeving. Op het gebied van bewustwording is nog werk aan de winkel, zo concluderen de onderzoekers. 

 • Ondanks de positieve resultaten wordt bij de inzet van burgerpanels toch ook een aantal kanttekeningen gezet door raadsleden. Regelmatig wordt aangegeven dat het afhankelijk is van de onderwerpen. Niet elk onderwerp leent zich ervoor.

  Kanttekening bij inzet burgerpanels

  Burgerparticipatie is zeker onder raads­leden hot. Van het ziet 91 procent inspraakavonden als de beste activiteit om participatie van burgers te bevorderen. Op nummer twee komen de burgerpanels. 51 procent van de raadsleden zegt deze in te willen zetten. 

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers