of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Pure zetelwinst mag niet de boventoon voeren in politieke campagnes, betoogt filosofe Eva Groen-Reijman in haar proefschrift. Louter strategisch gebruik van marketingtechnieken is volgens haar schadelijk voor de democratische legitimiteit.

  Campagnetip: bezint eer ge spint

  Pure zetelwinst mag niet de boventoon voeren in politieke campagnes, betoogt filosofe Eva Groen-Reijman in haar proefschrift. Louter strategisch gebruik van marketingtechnieken is volgens haar schadelijk voor de democratische legitimiteit.

 • Scholte wilde met het beslag voorkomen dat Den Helder het aan een ander aanbiedt. Maar de rechter in kort geding vindt dat niet aannemelijk is gemaakt dat er tussen de gemeente en Scholte een (koop)overeenkomst is gesloten die de kunstenaar recht geeft op het pand. De onduidelijkheid over de eventuele koopovereenkomst is ook de inzet van een bodemprocedure, die nog enige tijd in beslag zal nemen.

  Scholte moet beslag op postkantoor Den Helder opheffen

  Reageer

  Kunstenaar Rob Scholte moet het beslag opheffen dat hij heeft gelegd op het voormalige postkantoor in Den Helder, waar hij een museum heeft ondergebracht. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland bepaald. Scholte gaat in hoger beroep tegen deze uitspraak.

 • Nu nog worden lokale partijen gefinancierd door de gemeente en lokale afdelingen van landelijke partijen ontvangen subsidie van de landelijke partij. Dat onderscheid moet volgens de Evaluatie- en Adviescommissie Wet financiering politieke partijen verdwijnen; de subsidie moet afhangen van het aantal zetels en aantal inwoners.

  Rijkssubsidie ook voor lokale partijen

  Ook lokale politieke partijen moeten in aanmerking kunnen komen voor subsidie van het rijk. Volgens de commissie Veling moet het rijk daarvoor 7 miljoen euro in het gemeentefonds en provinciefonds storten.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers