of 59236 LinkedIn

Nieuws

 • Arnhem gaat het centrum sluiten voor dieselauto's van voor 2004. Daarmee maakt Arnhem de regels voor de milieuzone in de Gelderse hoofdstad nog strenger dan die in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam, zegt de gemeente. De stad wil de nieuwe regels zo snel mogelijk, maar in elk geval voor 2019 invoeren.

  Arnhem krijgt strengste milieuzone

  6 reacties

  Arnhem gaat het centrum sluiten voor dieselauto's van voor 2004. Daarmee maakt Arnhem de regels voor de milieuzone in de Gelderse hoofdstad nog strenger dan die in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam, zegt de gemeente. De stad wil de nieuwe regels zo snel mogelijk, maar in elk geval voor 2019 invoeren.

 • De gemeente Den Haag gaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de voorraad stembiljetten uit van een opkomst van 160 procent. De gemeente hoopt op die manier te voorkomen dat er een tekort aan stembiljetten ontstaat, zoals gebeurde tijdens de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen.

  Den Haag heeft stembiljetten voor 160 procent opkomst

  4 reacties

  De gemeente Den Haag gaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de voorraad stembiljetten uit van een opkomst van 160 procent. De gemeente hoopt op die manier te voorkomen dat er een tekort aan stembiljetten ontstaat, zoals gebeurde tijdens de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen.

 • Marcouch wil samen met collegeleden ‘de beelden die zijn ontstaan’ nader onderzoeken. Verbetering is volgens hem niet mogelijk zonder dat er ‘in een veilige setting’ is gepraat. Volgens het college is het verstandig om pas daarna in een openbaar raadsdebat te praten over de bestuurscultuur.

  Burgemeester Marcouch gaat praten met Arnhemse raad

  3 reacties

  Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem gaat persoonlijk praten met raads- en collegeleden over de slecht bestuurscultuur in zijn stad. Door die gesprekken moet wederzijds begrip ontstaan, zodat een start gemaakt kan worden met betere omgangsvormen, schrijft hij dinsdag in een brief aan de raad.

 • Het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Interprovinciaal Overleg, de Unie van Waterschappen en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Kenniscentrum Europa decentraal hebben het initiatief genomen om het Brexit-loket in te richten bij kenniscentrum Europa decentraal in Den Haag. Het loket heeft als doel om informatiestromen omtrent de Brexit richting de decentrale overheden te communiceren en te kanaliseren.

  Brexit-loket voor decentrale overheden

  Speciaal voor gemeenten, provincies en waterschappen is er sinds deze week een Brexit-loket. De decentrale overheden kunnen er terecht met vragen en zorgen over de gevolgen van de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers