of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Het Rotterdamse raadslid Jos Verveen, die eind vorig jaar uit de D66-fractie is gezet, is een eigen partij begonnen. Op zijn blog laat Verveen weten dat hij met Stadsinitiatief Rotterdam gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

  Gewipt raadslid Rotterdam richt eigen partij op

  3 reacties

  Het Rotterdamse raadslid Jos Verveen, dat eind vorig jaar uit de D66-fractie is gezet, is een eigen partij begonnen. Op zijn blog laat Verveen weten dat hij met Stadsinitiatief Rotterdam gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

 • Burgemeester Fons Naterop is teleurgesteld dat de inwoners van Veen er niet in zijn geslaagd om een eind te maken aan de jaarlijkse autobranden en provocatie van de politie, rond oud en nieuw. De burgemeester gaat na een evaluatie met politie en justitie kijken of de aanpak volgend jaar moet worden bijgesteld.

  'Het ontbreekt Veen aan corrigerend vermogen'

  4 reacties

  Burgemeester Fons Naterop is teleurgesteld dat de inwoners van Veen er niet in zijn geslaagd om een eind te maken aan de jaarlijkse autobranden en provocatie van de politie, rond oud en nieuw. De burgemeester gaat na een evaluatie met politie en justitie kijken of de aanpak volgend jaar moet worden bijgesteld.

 • Een voormalig beleggingsadviseur moet 4,8 miljoen euro betalen aan de gemeente Veenendaal. Hij is aansprakelijk voor het beleggingsschandaal, waarbij de stichting in 2002 ruim 9,4 miljoen dollar verloor na een mislukte belegging in de Verenigde Staten.Dat meldt onderzoeksjournalist Sameer van Alfen op basis van een uitspraak van de Haagse rechtbank..

  Ex-adviseur moet Veenendaal 4,8 miljoen euro betalen

  Een voormalig beleggingsadviseur moet 4,8 miljoen euro betalen aan de gemeente Veenendaal. Hij is aansprakelijk voor het beleggingsschandaal, waarbij de stichting in 2002 ruim 9,4 miljoen dollar verloor na een mislukte belegging in de Verenigde Staten.

 • Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft dinsdagavond in zijn nieuwjaarstoespraak zijn zorgen geuit over de sterke afname aan gemeenteraadsleden in Nederland.

  Van Zanen: 'Onze raadsleden kunnen we niet missen'

  1 reactie

  Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft dinsdagavond in zijn nieuwjaarstoespraak zijn zorgen geuit over de sterke afname aan gemeenteraadsleden in Nederland. 'Onze raadsleden kunnen wij niet missen. Zij vormen de ruggengraat van het bestuur van de stad. Van alle 380 gemeenten. De democratie is van ons', zei de burgemeester en tevens voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

 • Oud-VVD-politicus Jos van Rey legt zich niet neer bij zijn veroordeling in hoger beroep tot een jaar voorwaardelijke celstraf. Hij gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Dat liet zijn advocaat Gitte Stevens dinsdag weten.

  Jos van Rey stapt naar Hoge Raad

  3 reacties

  Oud-VVD-politicus Jos van Rey legt zich niet neer bij zijn veroordeling in hoger beroep tot een jaar voorwaardelijke celstraf. Hij gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Dat liet zijn advocaat Gitte Stevens dinsdag weten.

 • De gemeente Waalre neemt dinsdag het nieuwe gemeentehuis in gebruik dat is gebouwd na de verwoestende aanslag op het oude raadhuis in 2012. Dinsdagavond zijn de inwoners uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie en kunnen ze een rondleiding krijgen.

  Waalre neemt na aanslag gebouwd gemeentehuis in gebruik

  Reageer

  De gemeente Waalre neemt dinsdag het nieuwe gemeentehuis in gebruik dat is gebouwd na de verwoestende aanslag op het oude raadhuis in 2012. Dinsdagavond zijn de inwoners uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie en kunnen ze een rondleiding krijgen.

 • 2018 wordt een jaar waarin Amsterdam nieuwe en bestaande verbindingen viert. ,,Een nieuwe metrolijn, een nieuwe raad en college, een nieuwe burgemeester, het vijftigjarig bestaan van de Bijlmer." Dat zei waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen van Amsterdam in zijn nieuwjaarstoespraak.

  'Jaar van de verbindingen'

  Reageer

  2018 wordt een jaar waarin Amsterdam nieuwe en bestaande verbindingen viert. ,,Een nieuwe metrolijn, een nieuwe raad en college, een nieuwe burgemeester, het vijftigjarig bestaan van de Bijlmer." Dat zei waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen van Amsterdam in zijn nieuwjaarstoespraak.

 • Een ambtenaar van het Amsterdamse stadsdeel Oost is door de rechtbank veroordeeld tot vier maanden cel waarvan twee voorwaardelijk voor oplichting en valsheid in geschrifte. De veroordeelde lichtte in 2011 een asielzoeker op door deze voor 8.100 euro een verblijfsvergunning in het vooruitzicht te stellen.

  Amsterdamse ambtenaar lichtte asielzoeker op

  Een ambtenaar van het Amsterdamse stadsdeel Oost is door de rechtbank veroordeeld tot vier maanden cel waarvan twee voorwaardelijk voor oplichting en valsheid in geschrifte. De veroordeelde lichtte in 2011 een asielzoeker op door deze voor 8.100 euro een verblijfsvergunning in het vooruitzicht te stellen. 

 • De gemeente Tilburg heeft zich bij de opsporing van bijstandsfraude schuldig gemaakt aan discriminatie. De gemeente beperkte zich tijdens een proef om vermogen van uitkeringsontvangers in het buitenland op te sporen tot inwoners met de Turkse nationaliteit en dat was volgens de rechter in strijd met het discriminatieverbod.

  Discriminatie bij opsporing fraude Tilburg

  20 reacties

  De gemeente Tilburg heeft zich bij de opsporing van bijstandsfraude schuldig gemaakt aan discriminatie. De gemeente beperkte zich tijdens een proef om vermogen van uitkeringsontvangers in het buitenland op te sporen tot inwoners met de Turkse nationaliteit en dat was volgens de rechter in strijd met het discriminatieverbod.

 • De gemeente Tilburg moet mensen die bij het re-integratietraject tROM met de kankerverwekkende stof chroom-6 in aanraking zijn gekomen een vergoeding betalen.

  'Tilburg moet chroom-6-slachtoffers vergoeden'

  De gemeente Tilburg moet mensen die bij het re-integratietraject tROM met de kankerverwekkende stof chroom-6 in aanraking zijn gekomen een vergoeding betalen. Dat adviseert een onafhankelijke onderzoekscommissie onder leiding van de Bredase oud-burgemeester Peter van der Velden.

 • Vijf gemeenten staan het komend jaar onder preventief toezicht van de provincie vanwege hun slechte financiële positie. Het gaat om de gemeenten Almelo, Middelburg, Sittard-Geleen, Twenterand en Vlissingen.

  Vijf gemeenten onder preventief toezicht

  Vijf gemeenten staan het komend jaar onder preventief toezicht van de provincie vanwege hun slechte financiële positie. Het gaat om de gemeenten Almelo, Middelburg, Sittard-Geleen, Twenterand en Vlissingen.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers