of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat benadrukt dat voor minister Cora van Nieuwenhuizen zorgvuldige besluitvorming over de opening van Lelystad Airport voorop staat. Het ministerie reageert daarmee op uitspraken van Kamerlid Eppo Bruins van regeringspartij ChristenUnie.

  'Zorgvuldigheid besluit Lelystad voorop'

  1 reactie

  Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat benadrukt dat voor minister Cora van Nieuwenhuizen zorgvuldige besluitvorming over de opening van Lelystad Airport voorop staat. Het ministerie reageert daarmee op uitspraken van Kamerlid Eppo Bruins van regeringspartij ChristenUnie.

 • De 77-jarige Hans H. uit Voorburg moest zich vrijdag verantwoorden voor het veelvuldig versturen van felle e-mails naar lokale politici in zijn woonplaats in 2015 en 2016. In de niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Den Haag eiste zijn advocate meer onderzoek omdat er volgens haar fouten staan in het dossier.

  'Bestuurdersstalker' heeft geen spijt

  2 reacties

  De 77-jarige Hans H. uit Voorburg moest zich vrijdag verantwoorden voor het veelvuldig versturen van felle e-mails naar lokale politici in zijn woonplaats in 2015 en 2016. In de niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Den Haag eiste zijn advocate meer onderzoek omdat er volgens haar fouten staan in het dossier.

 • Guido Derks, algemeen directeur van de provincie Limburg, waarschuwt voor toekomstige personeelstekorten als een ambtenarenbaan niet snel aantrekkelijker wordt gemaakt voor pas afgestudeerden.

  Provincie Limburg wil meer trainees

  Guido Derks, algemeen directeur van de provincie Limburg, waarschuwt voor toekomstige personeelstekorten als een ambtenarenbaan niet snel aantrekkelijker wordt gemaakt voor pas afgestudeerden.

 • Met de inzet van beeldherkenning op basis van kunstmatige intelligentie analyseerden wetenschappers 50 miljoen Street View-beelden. Het doel van het onderzoek was om te zien of er makkelijker manieren te bedenken zijn om aan demografische gegevens te komen. Voorspellingen doen op basis van automerken bleek verrassend nauwkeurig.

  'Autokeuze kan politieke voorkeur voorspellen'

  6 reacties

  Met de inzet van beeldherkenning op basis van kunstmatige intelligentie analyseerden wetenschappers 50 miljoen Street View-beelden. Het doel van het onderzoek was om te zien of er makkelijker manieren te bedenken zijn om aan demografische gegevens te komen. Voorspellingen doen op basis van automerken bleek verrassend nauwkeurig.

 • Gemalto heeft onlangs een systeem op de markt gebracht voor live-gezichtsherkenning. Er liggen met deze technologie grote mogelijkheden voor overheden om veiligheid te verhogen, stelt Andreas Loesch, Field Marketing Manager namens het bedrijf aan Binnenlands Bestuur.

  ‘Gezichtsherkenning mensenmassa’s biedt overheid kansen’

  Gemalto heeft onlangs een systeem op de markt gebracht voor live-gezichtsherkenning. Er liggen met deze technologie grote mogelijkheden voor overheden om veiligheid te verhogen, stelt Andreas Loesch, Field Marketing Manager namens het bedrijf aan Binnenlands Bestuur. Wetgeving lijkt voorlopig de belangrijkste hindernis.

 • Waarnemend commissaris van de koning Boele Staal van Overijssel maakt zich grote zorgen over de versplintering van het politieke landschap. Hij sprak die uit tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in het provinciehuis in Zwolle.

  Versplintering baart cdk Boele Staal zorgen

  Waarnemend commissaris van de koning Boele Staal van Overijssel maakt zich grote zorgen over de versplintering van het politieke landschap. Hij sprak die uit tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in het provinciehuis in Zwolle.

 • Het gemeentehuis van Brunssum

  Integriteit wethouder Brunssum opnieuw gecheckt

  16 reacties

  De hoogleraren Arno Korsten uit Maastricht en Douwe Jan Elzinga uit Groningen gaan definitief de integriteit van de omstreden Brunssumse wethouder Jo Palmen opnieuw tegen het licht houden.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers