of 59236 LinkedIn

Nieuws

 • PvdA'er Van Aert besloot in augustus om af te zien van een tweede ambtstermijn in Best omdat hij er niet meer wil wonen. Zijn benoeming loopt tot 1 september 2018. De burgemeester heeft een koophuis in Boxtel en huurt een appartement in Best.

  Burgemeester Van Aert van Best vervangen na woonplaatsrel

  3 reacties

  De Brabantse gemeente Best krijgt op korte termijn een waarnemend burgemeester omdat burgemeester Anton van Aert sinds afgelopen zomer ziek thuis zit na een rel over zijn woonplaats. Commissaris van de koning Wim van de Donk heeft dat besloten, aldus zijn woordvoerder maandagavond.

 • Trainees vinden hun overheidsorganisatie vaak interessanter dan gedacht. Ze leren er veel en zien hun verwachtingen uitkomen. Natuurlijk blijft er altijd wat te wensen over: meer leeftijdsgenoten op de werkvloer en vooral: een vast dienstverband. 'De overheid moet zich bewust zijn van haar sterke businesscase.'

  ‘Jongeren hoeven niet per se naar de Zuidas’

  Trainees vinden hun overheidsorganisatie vaak interessanter dan gedacht. Ze leren er veel en zien hun verwachtingen uitkomen. Natuurlijk blijft er altijd wat te wensen over: meer leeftijdsgenoten op de werkvloer en vooral: een vast dienstverband. ‘Jongeren kijken niet uit naar een leven vol flexibiliteit.’

 • De gemeente Tilburg mag niet van GGZ-Breburg verwachten dat het taken in de hoogspecialistische jeugdhulp voor zo’n 15 procent onder de kostprijs uitvoert, heeft de voorzieningenrechter bepaald.

  Tilburg op vingers getikt om tarieven jeugd-GGZ

  De gemeente Tilburg mag niet van GGZ-Breburg verwachten dat het taken in de hoogspecialistische jeugdhulp voor zo’n 15 procent onder de kostprijs uitvoert, heeft de voorzieningenrechter bepaald. De aanbestedingsprocedure door de regio Hart van Brabant voor 2018 moet opnieuw worden gestart.

 • Voormalig staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) is benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep.

  Nieuwe baan voor Van Rijn

  2 reacties
 • Oud-minister Ronald Plasterk gaat naar het bedrijfsleven. De PvdA'er gaat op 1 december aan de slag bij de Amsterdamse onderneming myTommorows.

  Nieuwe baan voor Plasterk

  2 reacties

  Oud-minister Ronald Plasterk gaat naar het bedrijfsleven. De PvdA'er gaat op 1 december aan de slag bij de Amsterdamse onderneming myTommorows.

 • Een gemeente moet een goed beeld hebben van het voorzieningennetwerk in het sociaal domein om kwetsbare inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen. Na een gemeentelijke fusie en gedurende de invoering van de decentralisaties bracht de gemeente Krimpenerwaard als eerste gemeente dit netwerk visueel in kaart.

  Krimpenerwaard visualiseert sociaal domein

  Om kwetsbare inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen, moet een gemeente een goed beeld te hebben van het voorzieningennetwerk in het sociaal domein. Na een gemeentelijke fusie en gedurende de invoering van de decentralisaties bracht de gemeente Krimpenerwaard als eerste gemeente het netwerk visueel in kaart.

 • De provincie Gelderland gaat investeren in het versterken van de positie van lokale politici. Samen met de VNG-afdeling Gelderland wordt de Gelderland Academie opgezet.

  Gelderland Academie voor raadsleden en ambtenaren

  De provincie Gelderland gaat investeren in het versterken van de positie van lokale politici. Samen met de VNG-afdeling Gelderland wordt de Gelderland Academie opgezet. Daar kunnen raadsleden in regionaal verband, Statenleden en bestuurders en ambtenaren scholing en training krijgen in bijvoorbeeld zaken als weerbaarheid, integriteit en samenwerking. 

 • De Sonse wethouder Robert Visser heeft genoeg van de stemmingmakerij die hem te beurt is gevallen rond de sloop van een kerk.

  Wethouder stapt op om vuilbekkerij

  De Sonse wethouder Robert Visser heeft genoeg van de stemmingmakerij die hem te beurt is gevallen rond de sloop van een kerk. ‘Ik heb het idee dat ik in het verkeerde spel ben beland’, zegt de wethouder die eind deze maand vertrekt.

 • Nederland steekt 550 miljoen euro in een noodfonds voor Sint-Maarten. Als het eiland instemt met de voorwaarden van Nederland kan 'spoedig' worden begonnen met de wederopbouw van het eiland dat grotendeels verwoest werd door orkaan Irma.

  550 miljoen voor noodfonds Sint-Maarten

  Reageer

  Nederland steekt 550 miljoen euro in een noodfonds voor Sint-Maarten. Als het eiland instemt met de voorwaarden van Nederland kan 'spoedig'  worden begonnen met de wederopbouw van het eiland dat grotendeels verwoest werd door orkaan Irma.

 • Gemeenten hoeven sinds deze week geen melding meer te doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wanneer zij persoonsgegevens verwerken. Dat maakt de AP bekend op haar website. Vanwege de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) komt de meldplicht te vervallen.

  Melding verwerking persoonsgegevens niet meer verplicht

  Gemeenten hoeven sinds deze week geen melding meer te doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wanneer zij persoonsgegevens verwerken. Dat maakt de AP bekend op haar website. Vanwege de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) komt de meldplicht te vervallen.

 • Een deel van de jongeren met een GGZ-behandeling stopt daarmee wanneer zij 18 jaar worden en het eigen risico van minimaal 385 euro zelf moeten betalen. De gemeente Amsterdam wil voorkomen dat zij op latere leeftijd terugkomen met grotere problemen en gaat hun eigen risico vergoeden. Een pilot start op 1 december en duurt maximaal twee jaar.

  Amsterdam vergoedt eigen risico GGZ 18-jarigen

  Het eigen risico van minimaal 385 euro dat jongeren moeten betalen als zij 18 jaar worden, is voor een deel van hen reden hun GGZ-behandeling te staken. Om te voorkomen dat ze op latere leeftijd terugkomen met grotere problemen gaat de gemeente Amsterdam hun eigen risico vergoeden. Een pilot start op 1 december en duurt maximaal twee jaar.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers