of 59236 LinkedIn

Nieuws

 • Tweede Kamerlid Nevin Özütok (Groenlinks) pleit voor onderzoek naar de democratische controle op de besluitvorming binnen Gemeenschappelijke Regelingen. Zij dient om die reden donderdag een motie in.

  GroenLinks wil onderzoek democratische controle GR’s

  Tweede Kamerlid Nevin Özütok (GroenLinks) pleit voor onderzoek naar de democratische controle op de besluitvorming binnen Gemeenschappelijke Regelingen. Zij dient vandaag tijdens de bespreking van de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken een motie in, gericht aan minister Ollongren.

 • De aanbesteding van de specialistische jeugdhulp door de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond (GRJR) is definitief. De Rotterdamse rechtbank verklaarde alle bezwaren die zes jeugdhulpaanbieders in kort gedingen maakten, ongegrond.

  Rijnmond wint kort gedingen aanbesteding Jeugdhulp

  De aanbesteding van de specialistische jeugdhulp door de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond (GRJR) is definitief. De Rotterdamse rechtbank verklaarde alle bezwaren die zes jeugdhulpaanbieders in kort gedingen maakten, ongegrond.

 • De minister had volgens de rechter meer oog moeten hebben voor het veiligheidsbelang van de inwoners van het gaswinningsgebied. Hij had goed moeten onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de gaswinning verder te beperken.

  Besluit over gaswinning vernietigd door rechter

  De minister van Economische Zaken moet binnen een jaar een nieuw besluit nemen over de gaswinning in Groningen. De Raad van State heeft woensdag eerdere besluiten van toenmalig minister Henk Kamp over de gaswinning vernietigd. Volgens de hoogste bestuursrechter van het land waren die niet goed genoeg onderbouwd.

 • Het ministerie heeft Necker van Naem, het bureau dat de verkiezing in opdracht van Binnenlands Bestuur uitvoert, gevraagd samen met de Tilburg University een analyse van de data van de eerdere edities te maken. Andy Clijnk, plaatsvervangend hoofd van de afdeling politieke ambtsdragers van BZK, legt uit waarom de onderliggende gegevens – hoewel volgens hem vooral bekeken vanuit het perspectief van de insider – interessant zijn.

  BZK ziet brood in data beste bestuurder

  Wat maakt iemand tot excellent lokaal bestuurder? Binnenlandse Zaken wil dit ook weten en laat de Tilburg University en Necker van Naem de onderliggende data van de door Binnenlands Bestuur georganiseerde verkiezing analyseren.

 • Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag opnieuw twee jaar celstraf geëist tegen voormalig VVD-politicus Jos van Rey. Volgens het OM heeft Van Rey zich schuldig gemaakt aan corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen.

  OM eist twee jaar tegen Jos van Rey

  8 reacties

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag opnieuw twee jaar celstraf geëist tegen voormalig VVD-politicus Jos van Rey. Volgens het OM heeft Van Rey zich schuldig gemaakt aan corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen.

 • Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in hoger beroep twee jaar cel geëist tegen de Limburgse projectontwikkelaar Piet van Pol wegens omkoping. Van Pol (74) zou voormalig VVD-politicus Jos van Rey over een periode van jaren hebben omgekocht.

  2 jaar cel geëist tegen medeverdachte Van Rey

  Reageer

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in hoger beroep twee jaar cel geëist tegen de Limburgse projectontwikkelaar Piet van Pol wegens omkoping. Van Pol (74) zou voormalig VVD-politicus Jos van Rey over een periode van jaren hebben omgekocht. Van Pol trakteerde Van Rey onder meer op reisjes naar Zuid-Frankrijk en uitstapjes naar WK-voetbalwedstrijden. Van Pol wilde en kreeg daar zakelijk voordeel voor terug, meent het OM. Van Pol staat tegelijk met Van Rey terecht, maar de zaken worden dinsdag apart besproken bij het gerechtshof in Den Haag. De eis tegen Van Rey volgt daarom later.

 • PvdA'er Van Aert besloot in augustus om af te zien van een tweede ambtstermijn in Best omdat hij er niet meer wil wonen. Zijn benoeming loopt tot 1 september 2018. De burgemeester heeft een koophuis in Boxtel en huurt een appartement in Best.

  Burgemeester Van Aert van Best vervangen na woonplaatsrel

  3 reacties

  De Brabantse gemeente Best krijgt op korte termijn een waarnemend burgemeester omdat burgemeester Anton van Aert sinds afgelopen zomer ziek thuis zit na een rel over zijn woonplaats. Commissaris van de koning Wim van de Donk heeft dat besloten, aldus zijn woordvoerder maandagavond.

 • Trainees vinden hun overheidsorganisatie vaak interessanter dan gedacht. Ze leren er veel en zien hun verwachtingen uitkomen. Natuurlijk blijft er altijd wat te wensen over: meer leeftijdsgenoten op de werkvloer en vooral: een vast dienstverband. 'De overheid moet zich bewust zijn van haar sterke businesscase.'

  ‘Jongeren hoeven niet per se naar de Zuidas’

  Trainees vinden hun overheidsorganisatie vaak interessanter dan gedacht. Ze leren er veel en zien hun verwachtingen uitkomen. Natuurlijk blijft er altijd wat te wensen over: meer leeftijdsgenoten op de werkvloer en vooral: een vast dienstverband. ‘Jongeren kijken niet uit naar een leven vol flexibiliteit.’

 • De gemeente Tilburg mag niet van GGZ-Breburg verwachten dat het taken in de hoogspecialistische jeugdhulp voor zo’n 15 procent onder de kostprijs uitvoert, heeft de voorzieningenrechter bepaald.

  Tilburg op vingers getikt om tarieven jeugd-GGZ

  De gemeente Tilburg mag niet van GGZ-Breburg verwachten dat het taken in de hoogspecialistische jeugdhulp voor zo’n 15 procent onder de kostprijs uitvoert, heeft de voorzieningenrechter bepaald. De aanbestedingsprocedure door de regio Hart van Brabant voor 2018 moet opnieuw worden gestart.

 • Voormalig staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) is benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep.

  Nieuwe baan voor Van Rijn

  2 reacties
 • Oud-minister Ronald Plasterk gaat naar het bedrijfsleven. De PvdA'er gaat op 1 december aan de slag bij de Amsterdamse onderneming myTommorows.

  Nieuwe baan voor Plasterk

  2 reacties

  Oud-minister Ronald Plasterk gaat naar het bedrijfsleven. De PvdA'er gaat op 1 december aan de slag bij de Amsterdamse onderneming myTommorows.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers