of 59236 LinkedIn

Nieuws

 • Binnenlandse Zaken stelt op het moment geen signalen te hebben ontvangen van gemeenten die er niet in zijn geslaagd een accountant te vinden. De leegte die PwC, Deloitte en EY achterlaten door hun terugtrekbeweging uit de gemeentelijke markt, is opgevuld door middelgrote kantoren en enkele nieuwkomers.
2015. Dat meldt minister Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66)..Een gezamenlijke ambtelijke werkgroep van Financiën, Binnenlandse Zaken, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en beroepsorganisatie NBA blijft wel de ontwikkelingen op de accountantsmarkt volgen.

  Schaarste accountants lijkt voorbij

  Binnenlandse Zaken stelt op het moment geen signalen te hebben ontvangen van gemeenten die er niet in zijn geslaagd een accountant te vinden. De leegte die PwC, Deloitte en EY achterlaten door hun terugtrekbeweging uit de gemeentelijke markt, is opgevuld door middelgrote kantoren en enkele nieuwkomers.

 • Burgemeester Sander Schelberg van Hengelo springt in de bres voor de werknemers van Siemens in zijn gemeente. Die hebben vrijdag te horen gekregen dat de gasturbinefabriek waar ze werken, misschien dichtgaat.

  Burgemeester neemt het op voor Siemenspersoneel

  Reageer

  Burgemeester Sander Schelberg van Hengelo springt in de bres voor de werknemers van Siemens in zijn gemeente. Die hebben vrijdag te horen gekregen dat de gasturbinefabriek waar ze werken, misschien dichtgaat.

 • De Bossche wethouder Jos van Son is vrijdag opgestapt omdat hij woensdagavond is betrapt op het rijden met te veel drank op.

  Wethouder Den Bosch weg na rijden onder invloed

  Reageer

  De Bossche wethouder Jos van Son is vrijdag opgestapt omdat hij woensdagavond in Rosmalen onder invloed van alcohol met zijn auto een tuin in was gereden. In een brief aan de gemeenteraad schrijft hij vrijdag dat hij is betrapt op het rijden onder invloed. ,,In verband met mijn functie en verantwoordelijkheid heb ik geoordeeld dat ik mijn wethouderschap per direct moet beëindigen'', aldus de wethouder van de lokale partij Rosmalens Belang.

 • Onno Hoes wordt eind deze maand waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer. De VVD'er treedt op 28 november aan als opvolger van Theo Weterings, die dan burgemeester van Tilburg wordt. De commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, heeft de benoeming van Hoes donderdag bekendgemaakt.

  Onno Hoes burgemeester Haarlemmermeer

  Reageer

  Onno Hoes wordt eind deze maand waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer. De VVD'er treedt op 28 november aan als opvolger van Theo Weterings, die dan burgemeester van Tilburg wordt. De commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, heeft de benoeming van Hoes donderdag bekendgemaakt.

 • Oud-premier Yves Leterme van België presenteerde donderdag een onderzoek waaruit blijkt dat het goed gesteld is met de Nederlandse democratie. Alleen op het gebied van de directe democratie en lokale verkiezingen scoort Nederland minder goed. Leterme heeft tips en ideeën.

  Yves Leterme: ‘Lokale democratie Nederland kan beter’

  Reageer

  Oud-premier Yves Leterme van België presenteerde donderdag een onderzoek waaruit blijkt dat het goed gesteld is met de Nederlandse democratie. Alleen op het gebied van de directe democratie en lokale verkiezingen scoort Nederland minder goed. Leterme heeft tips en ideeën.

 • Tegenstanders van het ‘zwart’ van Piet krijgen zaterdag bij de aankomst van Sinterklaas in Dokkum ruimte om vooraf hun protest te laten horen. Een aankondiging daartoe van de stichting Nederland wordt Beter kon de gemeente Dongeradeel best bekoren. De demonstranten mogen een statement maken vóór de intocht, en worden daarna door de politie begeleid naar een plek die de gemeente voor hen heeft uitgezocht.

  Burgemeester maant tot kalmte bij aankomst Sinterklaas

  Tegenstanders van het ‘zwart’ van Piet krijgen zaterdag bij de aankomst van Sinterklaas in Dokkum ruimte om vooraf hun protest te laten horen. Een aankondiging daartoe van de stichting Nederland wordt Beter kon de gemeente Dongeradeel best bekoren. De demonstranten mogen een statement maken vóór de intocht, en worden daarna door de politie begeleid naar een plek die de gemeente voor hen heeft uitgezocht.

 • Raadsleden in de gemeente Westland willen meer weten over de motivatie van de waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne (CDA) om een filmploeg van EenVandaag te weren uit de raadszaal en wandelgangen tijdens een raadsvergadering. Ze wekte daarmee veel wrevel in journalistiek Nederland, maar gaat het gesprek aan.

  Raadsleden willen uitleg over weigeren filmploeg

  Het besluit van waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne (CDA) van de gemeente Westland om een filmploeg van EenVandaag te weren uit de raadszaal en wandelgangen tijdens een vergadering wekt veel wrevel in journalistiek Nederland. Ook raadsleden willen meer weten over de motivatie van de burgemeester. Van Ardenne gaat in gesprek met EenVandaag en de NVJ.

 • De keuze voor Amsterdam Zuidoost valt samen met het vijftigjarige jubileum van het stadsdeel. 'Dit jaar staan we uitgebreid stil bij het vijftigjarig bestaan van dit bijzondere stukje Amsterdam. The Passion is voor ons een van de hoogtepunten van deze viering', zegt stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh. De openluchtvoorstelling is in Arena Park, vlak bij de Amsterdam ArenA.

  The Passion komt naar Amsterdam Zuidoost

  Reageer

  De achtste editie van het tv-spektakel The Passion, over de laatste dagen van Jezus, vindt volgend jaar plaats in de Amsterdamse Bijlmer. Het stadsdeel is 29 maart decor van het live uitgezonden passiespel, maakten de EO en KRO-NCRV donderdag bekend.

 • Staatssecretaris Knops vindt het niet onwenselijk dat VNG op eigen houtje verder gaat met de doorontwikkeling van de Basisregistratie Personen (BRP). ‘De VNG is vrij om te bepalen of zij daar onderzoek naar doen.’ Er komt echter geen financiële bijdrage van het ministerie.

  Knops: VNG vrij om onderzoek te doen naar BRP

  Staatssecretaris Knops vindt het niet onwenselijk dat VNG op eigen houtje verder gaat met de doorontwikkeling van de Basisregistratie Personen (BRP). ‘De VNG is vrij om te bepalen of zij daar onderzoek naar doen.’ Er komt echter geen financiële bijdrage van het ministerie.

 • Tweede Kamerlid Nevin Özütok (Groenlinks) pleit voor onderzoek naar de democratische controle op de besluitvorming binnen Gemeenschappelijke Regelingen. Zij dient om die reden donderdag een motie in.

  GroenLinks wil onderzoek democratische controle GR’s

  Tweede Kamerlid Nevin Özütok (GroenLinks) pleit voor onderzoek naar de democratische controle op de besluitvorming binnen Gemeenschappelijke Regelingen. Zij dient vandaag tijdens de bespreking van de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken een motie in, gericht aan minister Ollongren.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers