of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) gaat er strenger op toezien dat migranten in de bijstand ook echt gaan voldoen aan de eis om Nederlands te leren. De VVD-bewindsvrouw heeft dat gezegd in het televisieprogramma WNL op Zondag.

  Van Ark strenger op taaleis bijstand

  4 reacties

  Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) gaat er strenger op toezien dat migranten in de bijstand ook echt gaan voldoen aan de eis om Nederlands te leren. De VVD-bewindsvrouw heeft dat gezegd in het televisieprogramma WNL op Zondag.

 • Grote steden hebben zelden langdurige, intensieve en op maat gemaakte aandacht voor kansarme mensen in de bijstand, als zij hen eenmaal hebben geactiveerd. Gevolg is dat de doorgroei naar werk heel gering is. Dat blijkt uit onderzoek van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken en hoogleraar actief burgerschap Monique Kremer. ‘De zachte hand is een slap handje.’

  Vervolgaandacht voor bijstandsgerechtigde minimaal

  Grote steden schermen graag met mooie cijfers over hoe zij kansarme mensen in de bijstand hebben geactiveerd, maar uit onderzoek van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken en hoogleraar actief burgerschap Monique Kremer blijkt dat aandacht zelden langdurig, intensief en op maat is en soms erg vrijblijvend. ‘De zachte hand is een slap handje.’

 • De Roermondse burgemeester Rianne Donders heeft vrijdag met minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken telefonisch overleg gehad over de aanpak van verdachte bestuurders. Mensen die strafrechtelijk vervolgd worden, kunnen nu gewoon raadslid of wethouder worden. Dat moet anders, hield Donders de minister voo

  Overleg over schorsen verdachte bestuurders

  2 reacties

  De Roermondse burgemeester Rianne Donders heeft vrijdag met minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken telefonisch overleg gehad over de aanpak van verdachte bestuurders. Mensen die strafrechtelijk vervolgd worden, kunnen nu gewoon raadslid of wethouder worden. Dat moet anders, hield Donders de minister voor.

 • Mensen krijgen meer werkzekerheid door het aanbieden van een basisbaan dan van een basisinkomen, stelt de Amsterdamse wethouder Arjan Vliegenthart. Werkbrigades in de hoofdstad zijn daar volgens hem een goed voorbeeld van. Zij werken met een echt contract voor twee jaar tegen het minimumloon.'

  ‘Liever basisbaan dan basisinkomen’

  Als het aan de Amsterdamse wethouder Arjan Vliegenthart ligt, krijgen mensen meer werkzekerheid door het aanbieden van een basisbaan dan van een basisinkomen. De Amsterdamse “werkbrigades” die met contract werken tegen het minimumloon zijn daar een goed voorbeeld van. ‘Een goed idee is aan burgers te vragen welke basisbanen er dan moeten komen.’

 • Amsterdam wil beginnende docenten naar de stad lokken door ze een handje te helpen op de woningmarkt. Leraren krijgen voorrang bij de toewijzing van honderd sociale huurwoningen, maakte de gemeente bekend.

  Amsterdam doet proef met woningregeling voor leraren

  3 reacties

  Amsterdam wil beginnende docenten naar de stad lokken door ze een handje te helpen op de woningmarkt. Leraren krijgen voorrang bij de toewijzing van honderd sociale huurwoningen, maakte de gemeente bekend.

 • Rondom vliegbasis Gilze-Rijen komen 201 huizen in aanmerking om te worden aangepast vanwege de overlast door het vliegverkeer. Het ministerie van Defensie schrijft dat in een toelichting op het concept-luchthavenbesluit dat binnenkort openbaar wordt gemaakt.

  Huizen bij luchtmachtbasis Gilze-Rijen aangepast

  2 reacties

  Rondom vliegbasis Gilze-Rijen komen 201 huizen in aanmerking om te worden aangepast vanwege de overlast door het vliegverkeer. Het ministerie van Defensie schrijft dat in een toelichting op het concept-luchthavenbesluit dat binnenkort openbaar wordt gemaakt.

 • De gemeenteraad van Den Haag wil duidelijkheid over de gang van zaken bij The Hague Security Delta (HSD). Er kwamen diverse schriftelijke vragen binnen over de werkwijze van de organisatie naar aanleiding van een artikel van Follow the Money.

  Haagse gemeenteraad wil opheldering over HSD

  De gemeenteraad van Den Haag wil de gang van zaken bij The Hague Security Delta (HSD) ophelderen. Er kwamen bij het college diverse schriftelijke vragen binnen over de werkwijze van de organisatie naar aanleiding van een artikel van Follow the Money.

 • Aanhoudende klachten van ouders over onterechte beschuldigingen door Veilig Thuis van kindermishandeling zijn voor een meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad de reden om wethouder Victor Everhardt (D66) te vragen in te grijpen. Everhardt wijst erop dat het toezicht bij de Inspectie Jeugdzorg ligt, maar PvdA-raadslid Bouchra Dibi vindt dat de politiek nu aan zet is.

  Utrechtse raad is situatie Veilig Thuis zat

  De Utrechtse gemeenteraad wil dat wethouder Victor Everhardt (D66) ingrijpt bij Veilig Thuis vanwege aanhoudende klachten van ouders over onterechte beschuldigingen van kindermishandeling. Volgens Everhardt ligt het toezicht bij de Inspectie Jeugdzorg en moet die eerst tekortkomingen constateren, maar PvdA-raadslid Bouchra Dibi vindt dat de politiek aan zet is.

 • Volgens de Overijsselse CDA-gedeputeerde Eddy van Hijum is het hoog tijd de banden met Duitsland aan te halen, nu het regeerakkoord van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen voor het eerst ingaat op de belangrijke relatie met Nederland. ‘Het klinkt wat gechargeerd, maar Oost-Nederland kan het centrum van Europa worden.’

  ‘Oost-Nederland kan centrum van Europa worden’

  Nu het regeerakkoord van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen voor het eerst ingaat op de belangrijke relatie met Nederland is het volgens de Overijsselse CDA-gedeputeerde Eddy van Hijum hoog tijd de banden met Duitsland aan te halen. ‘Het klinkt wat gechargeerd, maar Oost-Nederland kan het centrum van Europa worden.’

 • De commotie over het vervallen van de Anw-compensatieregeling per 1 februari 2018 is niet weggenomen door bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool van pensioenfonds ABP. Wortmann-Kool trad op in het consumentenprogramma Radar, maar krijgt de handen niet op elkaar bij boze premiebetalers en vakbondsleden. De Tweede Kamer stelt (opnieuw) vragen.

  Commotie Anw-compensatieregeling ABP blijft

  Bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool van pensioenfonds ABP heeft de onrust niet kunnen wegnemen die is ontstaan door het vervallen van de Anw-compensatieregeling per 1 februari 2018. Wortmann-Kool trad op in het consumentenprogramma Radar, maar krijgt de handen niet op elkaar bij boze premiebetalers en vakbondsleden. De Tweede Kamer stelt (opnieuw) vragen.

 • Volgens minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken bevestigen de uitkomsten van de enquête van Raadslid.Nu onder 1400 raadsleden dat er veel zorgen onder hen zijn over hun invloed op intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Ze noemt deze resultaten "herkenbaar".

  Ollongren: Zorgen raadsleden herkenbaar

  De uitkomsten van de enquête van Raadslid.Nu onder 1400 raadsleden zijn herkenbaar, aldus minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Ze bevestigen dat er veel zorgen onder raadsleden zijn over hun invloed op intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers