of 59232 LinkedIn

Nieuws

 • Er zijn al genoeg van dat soort toeristenwinkels. Nog meer van hetzelfde betekent een verschraling van het winkelaanbod, waardoor de leefbaarheid voor de bewoners achteruit gaat, aldus wethouder Kajsa Ollongren (economie). De maatregel om paal en perk te stellen aan de toeristenwinkels gaat per direct in.

  In centrum Amsterdam geen nieuwe toeristenwinkels meer

  1 reactie

  In het centrum van Amsterdam mogen geen nieuwe winkels meer worden geopend die zich richten op toeristen, zoals ticketshops, fietsverhuurders of attracties. Ook mogen er geen eetwinkels zoals de 'Nutellashops' en ijszaken meer bij komen. Dat heeft het stadsbestuur bepaald en de gemeenteraad is er unaniem mee akkoord gegaan.

 • Nederland doet het goed op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Dat blijkt uit een onderzoek onder acht Europese landen door de Universiteit Leiden. Toch laat met name de transparantie te wensen over.

  Nederland bij koplopers privacybescherming

  Nederland doet het goed op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Dat blijkt uit een onderzoek onder acht Europese landen door de Universiteit Leiden. Toch laat met name de transparantie te wensen over. 

 • Gemeenten, gevangenissen en reclassering werken gebrekken samen bij de nazorg voor gedetineerden die vrijkomen. De laatste twee informeren gemeenten vaak te laat of gebrekkig over vrijlatingen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ).

  Gemeenten slecht ingelicht over vrijlaten gedetineerden

  Reageer

  Gemeenten, gevangenissen en reclassering werken gebrekken samen bij de nazorg voor gedetineerden die vrijkomen. De laatste twee informeren gemeenten vaak te laat of gebrekkig over vrijlatingen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ).

 • Tegen het plan met de naam Zeeuwse Lagune is veel verzet, zowel van inwoners als van natuurorganisaties die niet willen dat aan de kust wordt gebouwd. Zij willen het landschap en het ‘unieke wijdse uitzicht’ behouden. Enkele honderden tegenstanders vormden voor de vergadering een lint bij het gemeentehuis in Wissenkerke om hun bezwaren duidelijk te maken.

  Raad stemt tegen plan eilandjes in Veerse Meer

  1 reactie

  Het uitzicht op het Zeeuwse plaatsje Veere blijft zoals het is. De gemeenteraad van Noord-Beveland heeft woensdagavond in meerderheid tegen een plan gestemd voor de aanleg van vier kunstmatige eilandjes bij de Veerse Gatdam. Een ondernemer wil daar vakantiewoningen, een hotel en een restaurant op bouwen, maar zonder goedkeuring van de gemeente kan dat niet.

 • Sommige wethouders en politici in Arnhem maken er een gewoonte van anderen te beledigen, te schofferen en te intimideren. Ze menen altijd gelijk te hebben en proberen dat gelijk af te dwingen door te strooien met feiten en cijfers.

  Arnhems college 'onaanvaardbaar bruskerend'

  13 reacties

  Sommige wethouders en politici in Arnhem maken er een gewoonte van anderen te beledigen, te schofferen en te intimideren. Ze menen altijd gelijk te hebben en proberen dat gelijk af te dwingen door te strooien met feiten en cijfers.

 • De gemeente Wageningen mag als eerste gemeente met het landelijke experiment met verschillende bijstandsregimes beginnen. Dat komt vooral door de grote animo onder bijstandsgerechtigden om mee te doen. Van de in totaal 750 bijstandsgerechtigden doen er nu al 315 mee. ‘Er is echt een motivatie om het systeem te veranderen.’

  Veel animo voor bijstandsexperiment Wageningen

  De gemeente Wageningen is niet alleen de eerste gemeente die met het landelijke experiment met verschillende bijstandsregimes start, er is ook nog eens grote animo onder bijstandsgerechtigden om mee te doen. Van de in totaal 750 bijstandsgerechtigden doen er nu al 315 mee. ‘Er is echt een motivatie om het systeem te veranderen.’

 • Slachterij Hilckmann moet 7 miljoen euro betalen aan de gemeente Nijmegen. Dat heeft de rechtbank bepaald. De rechter had al in mei al besloten dat het bedrijf Nijmegen schadeloos moest stellen. De hoogte van de schadevergoeding was toen nog niet vastgesteld.

  Slachterij Hilckmann moet Nijmegen 7 miljoen betalen

  1 reactie

  Slachterij Hilckmann moet 7 miljoen euro betalen aan de gemeente Nijmegen. Dat heeft de rechtbank bepaald. De rechter had al in mei al besloten dat het bedrijf Nijmegen schadeloos moest stellen. De hoogte van de schadevergoeding was toen nog niet vastgesteld.

 • ‘Een jaar lang laten we zien hoe wij Friezen het leven vieren en daarbij een gezonde planeet achterlaten voor de generaties die nog komen. Hoe we met lef onze kop boven het maaiveld uitsteken om onze eigenwijze manieren grenzeloos aan de wereld te laten zien. Cultuur is dus niet het doel, maar het middel. Ons landschap is het podium en iedereen is uitgenodigd!’, melden de organisatoren op hun site.

  Friesland toont hoe het leven gevierd wordt

  1 reactie

  Leeuwarden is, samen met heel Friesland ofwel Fryslân, de Europese Culturele Hoofdstad van 2018. De voorbereidingen zijn al geruime tijd in volle gang, maar dinsdag kon het programma worden gepresenteerd.

 • Volgens de rechtbank heeft Heemels als voorzitter van de Limburgse PVV-Statenfractie zo'n 177.000 euro achterover gedrukt. Dat bedrag was gemeenschapsgeld, bedoeld voor de Statenfractie van de PVV. Inclusief accountantskosten moet Heemels ruim 183.000 euro terugbetalen.

  Ruim jaar cel voor ex-PVV-er Heemels

  1 reactie

  De rechtbank in Maastricht heeft ex-PVV-er Michael Heemels dinsdag veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf, waarvan vier voorwaardelijk.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers