of 59232 LinkedIn

Nieuws

 • Deskundigen die de instorting van een parkeergarage bij Eindhoven Airport analyseerden, hebben aan de bel getrokken omdat in Nederland mogelijk nog een aantal gebouwen staat met dezelfde constructie.

  25 gebouwen identiek aan ingestorte parkeergarage

  4 reacties

  Deskundigen die de instorting van een parkeergarage bij Eindhoven Airport analyseerden, hebben aan de bel getrokken omdat in Nederland mogelijk nog een aantal gebouwen staat met dezelfde constructie. 

 • Bij de opsporing van hennep is er vooral winst te boeken door onderzoek te doen naar de distributie ervan. Want daar zit ook de meeste ondermijnende criminaliteit. De aanpak daarvan stuit echter op de huidige wet- en regelgeving, die samenwerking met gemeenten, Kadaster, Kamers van Koophandel, UWV en Belastingdienst in de weg staan.

  Regelgeving staat opsporing hennepdistributie in de weg

  Bij de opsporing van hennep is er vooral winst te boeken door onderzoek te doen naar de distributie ervan. Want daar zit ook de meeste ondermijnende criminaliteit. De aanpak daarvan stuit echter op de huidige wet- en regelgeving, die samenwerking met gemeenten, Kadaster, Kamers van Koophandel, UWV en Belastingdienst in de weg staan.

 • Met Aboutaleb, Krikke, burgemeester Jan van Zanen van Utrecht en de Amsterdamse locoburgemeester Kajsa Ollongren spraken VVD, CDA, D66 en ChristenUnie onder meer over huisvesting, bereikbaarheid en duurzaamheid.

  Burgemeesters: er wordt naar ons geluisterd

  3 reacties

  De vier grote steden hebben vrijdag een 'positief en constructief' gesprek gehad met de vier partijen die een kabinet proberen te vormen. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft dat na afloop gezegd. Ook de Haagse burgemeester Pauline Krikke had een goed gevoel over gehouden aan het onderhoud. Ze denkt dat 'de partijen goed naar ons geluisterd hebben'.

 • Het college van IJsselstein is opnieuw gevallen. Nadat CDA-wethouder Vincent van den Berg eind augustus opstapte, hebben donderdagavond de overgebleven drie wethouders eveneens hun vertrek bekendgemaakt. Struikelblok blijft de ambtelijke samenwerking met de gemeente Montfoort en de verzuurde verhoudingen tussen het college en de gemeenteraad.

  En weer valt het college van IJsselstein

  Het college van IJsselstein is opnieuw gevallen. Nadat CDA-wethouder Vincent van den Berg eind augustus opstapte, hebben donderdagavond de overgebleven drie wethouders eveneens de handdoek in de ring geworpen. Struikelblok blijft de ambtelijke samenwerking met de gemeente Montfoort en de verzuurde verhoudingen tussen het college en de gemeenteraad.

 • De gemeente deed eind vorig jaar aangifte tegen ambtenaar Pieter H. wegens vermoedens over verduistering en valsheid in geschrifte. De 56-jarige manager werd ontslagen en in maart aangehouden door de politie.

  Leveranciers Helmond betrokken bij fraude door ambtenaar

  1 reactie

  Leveranciers van de gemeente Helmond hebben meegewerkt aan fraude die werd gepleegd door een hooggeplaatste ambtenaar. De gemeente heeft dat donderdagavond gemeld aan de gemeenteraad op basis van de uitkomsten van onderzoek. De gemeente overweegt stappen tegen de betrokken bedrijven.

 • Volgens de commissie was er geen sprake van overmacht. De burgemeester heeft niet aangetoond dat het onmogelijk was om de conferentie en de bezoekers met de inzet van politie te beveiligen. ‘Het recht op vergadering is een grondrecht, dus de overheid moet bescherming bieden’, aldus de uitspraak over het noodbevel.

  Eritrese conferentie in Veldhoven onterecht verboden

  3 reacties

  Burgemeester Jack Mikkers van Veldhoven heeft een grote bijeenkomst van Eritreeërs in april onterecht verboden. De bezwarencommissie van de gemeente heeft dat geoordeeld over ruim tweehonderd bezwaren die bij de gemeente werden ingediend.

 • Brabant besloot op 7 juli dat verouderde veestallen versneld in 2022 moeten voldoen aan strengere eisen om de uitstoot van ammoniak, fijnstof en stank te verminderen. Volgens Brabantse varkenshouders worden zij zo op kosten gejaagd en ontstaat er een concurrentienadeel ten opzichte van boeren in andere provincies of andere landen.

  Varkenshouders dagen provincie Brabant voor rechter

  3 reacties

  De Producenten Organisatie Varkenshouders (POV) sleept de provincie Noord-Brabant definitief voor de rechter. De boeren zijn het niet eens met strengere eisen die de provincie oplegt aan veehouders.

 • De vijf gemeenten in het Land van Cuijk zijn het niet eens geworden over een voorgestelde fusie. Twee van de vijf gemeenteraden hebben tegen het fusieplan gestemd.

  Twee gemeenten tegen fusie Land van Cuijk

  3 reacties

  De vijf gemeenten in het Land van Cuijk zijn het niet eens geworden over een voorgestelde fusie. Twee van de vijf gemeenteraden hebben tegen het fusieplan gestemd.

 • In de laatste begroting van het huidige college van burgemeester en wethouders is verder aandacht voor het op orde brengen van de financiën voor het volgende stadsbestuur. Zo worden begrotingsknelpunten bij de stadsdelen verholpen en wordt geld gereserveerd voor loon- en prijsstijgingen.

  Amsterdam investeert miljoen voor antiterreurmaatregelen

  Reageer

  Amsterdam trekt een miljoen euro uit voor extra veiligheidsmaatregelen op drukke plekken in de stad. Die moeten de kans op een terroristische aanslag beperken, zo staat te lezen in de begroting voor 2018 die wethouder Udo Kock (financiën) heeft gepresenteerd.

 • De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) bepleiten bij informateur Gerrit Zalm tegemoetkomingen door het nieuwe kabinet om bestaande problemen op het gebied van jeugd, werk en zorg op te lossen. Dat wil zeggen, samen met het rijk.

  VNG kaart bij Zalm problemen sociaal domein aan

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) bepleiten bij informateur Gerrit Zalm tegemoetkomingen door het nieuwe kabinet om bestaande problemen op het gebied van jeugd, werk en zorg op te lossen. Dat wil zeggen, samen met het rijk.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers