of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • De wet normalisering voor ambtenaren is een feit en begint nu zijn vruchten af te werpen. Deze wet, die de arbeidspositie en de vrijheid van meningsuiting van ambtenaren regelt, kan echter indirect voor nieuwe problemen zorgen rond de nieuwe ambtenaren-cao’s, zegt de Leidse hoogleraar Alexander de Becker.

  Wet normalisering kan risico vormen voor cao

  De wet normalisering voor ambtenaren is een feit en begint nu zijn vruchten af te werpen. Deze wet, die de arbeidspositie en de vrijheid van meningsuiting van ambtenaren regelt, kan echter indirect voor nieuwe problemen zorgen rond de nieuwe ambtenaren-cao’s, zegt de Leidse hoogleraar Alexander de Becker.

 • Dordrecht tekent bij de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bezwaar aan tegen het dreigende miljoenentekort op de bijstand. Van de grote steden gaat Dordrecht er in 2018 het hardst op achteruit door een aanpassing van het verdeelmodel.

  Bezwaar tegen miljoenentekort bijstand

  Dordrecht tekent bij de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bezwaar aan tegen het dreigende miljoenentekort op de bijstand. Van de grote steden gaat Dordrecht er in 2018 het hardst op achteruit door een aanpassing van het verdeelmodel.

 • Jachthaven Hermenzeil in Geertruidenberg

  Gemeente Geertruidenberg koopt 'malafide' jachthaven

  Reageer

  De gemeente Geertruidenberg koopt met hulp van de provincie Noord-Brabant een failliet verklaarde jachthaven om te voorkomen dat het bedrijf in handen van criminelen komt. Er waren stevige aanwijzingen dat malafide ondernemers hun slag wilden slaan. De geplande executieveiling van de jachthaven gaat niet door.

 • De nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt in mei van toepassing. Er moet nog veel gebeuren bij de Nederlandse organisaties voordat ze er klaar voor zijn.

  Nederland niet klaar voor AVG

  De helft van ondervraagden van de Nationale Privacy Benchmark durft niet te zeggen of medewerkers van hun organisatie voldoende weten van privacyregelgeving. Op het gebied van bewustwording is nog werk aan de winkel, zo concluderen de onderzoekers. 

 • Ondanks de positieve resultaten wordt bij de inzet van burgerpanels toch ook een aantal kanttekeningen gezet door raadsleden. Regelmatig wordt aangegeven dat het afhankelijk is van de onderwerpen. Niet elk onderwerp leent zich ervoor.

  Kanttekening bij inzet burgerpanels

  Burgerparticipatie is zeker onder raads­leden hot. Van het ziet 91 procent inspraakavonden als de beste activiteit om participatie van burgers te bevorderen. Op nummer twee komen de burgerpanels. 51 procent van de raadsleden zegt deze in te willen zetten. 

 • Brabants cdk Wim van de Donk ontvangt de prijs van Beste Bestuurder 2016 uit handen van voormalig BZK-minister Plasterk.

  Hoe je beste bestuurder wordt

  2 reacties

  Wat maakt iemand tot excellent lokaal bestuurder? Tilburg University en ­Necker van Naem onderzochten de data van de door Binnenlands Bestuur georganiseerde verkiezing Beste Bestuurder 2015. Sabine van Zuydam en Hans Oostendorp schetsen de uitkomsten. Een guideline voor iedereen die de ambitie heeft zich tot Beste Bestuurder te laten kronen.  

 • Demissionair premier William Marlin van Sint-Maarten stapt op. Op een persbijeenkomst zei hij zijn ontslag bij de gouverneur in te dienen. Het parlement van Sint-Maarten, de Staten, had Marlin al twee weken geleden gevraagd zijn biezen te pakken, maar Marlin weigerde toen op te stappen.

  Marlin vertrekt als premier van Sint-Maarten

  Reageer
 • Het college van Den Bosch gaat tot de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar door, ondanks een coalitiebreuk vorige week. Het gemeentebestuur ontsnapte donderdagavond na urenlang spoedberaad aan een nog diepere crisis. De resterende vier coalitiepartijen nemen voor lief dat ze geen meerderheid hebben in de gemeenteraad.

  Den Bosch gaat door met minderheidscoalitie

  Reageer

  Het college van Den Bosch gaat tot de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar door, ondanks een coalitiebreuk vorige week. Het gemeentebestuur ontsnapte donderdagavond na urenlang spoedberaad aan een nog diepere crisis. De resterende vier coalitiepartijen nemen voor lief dat ze geen meerderheid hebben in de gemeenteraad.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers