of 59232 LinkedIn

Nieuws

 • Tegen het plan met de naam Zeeuwse Lagune is veel verzet, zowel van inwoners als van natuurorganisaties die niet willen dat aan de kust wordt gebouwd. Zij willen het landschap en het ‘unieke wijdse uitzicht’ behouden. Enkele honderden tegenstanders vormden voor de vergadering een lint bij het gemeentehuis in Wissenkerke om hun bezwaren duidelijk te maken.

  Raad stemt tegen plan eilandjes in Veerse Meer

  1 reactie

  Het uitzicht op het Zeeuwse plaatsje Veere blijft zoals het is. De gemeenteraad van Noord-Beveland heeft woensdagavond in meerderheid tegen een plan gestemd voor de aanleg van vier kunstmatige eilandjes bij de Veerse Gatdam. Een ondernemer wil daar vakantiewoningen, een hotel en een restaurant op bouwen, maar zonder goedkeuring van de gemeente kan dat niet.

 • Sommige wethouders en politici in Arnhem maken er een gewoonte van anderen te beledigen, te schofferen en te intimideren. Ze menen altijd gelijk te hebben en proberen dat gelijk af te dwingen door te strooien met feiten en cijfers.

  Arnhems college 'onaanvaardbaar bruskerend'

  13 reacties

  Sommige wethouders en politici in Arnhem maken er een gewoonte van anderen te beledigen, te schofferen en te intimideren. Ze menen altijd gelijk te hebben en proberen dat gelijk af te dwingen door te strooien met feiten en cijfers.

 • De gemeente Wageningen mag als eerste gemeente met het landelijke experiment met verschillende bijstandsregimes beginnen. Dat komt vooral door de grote animo onder bijstandsgerechtigden om mee te doen. Van de in totaal 750 bijstandsgerechtigden doen er nu al 315 mee. ‘Er is echt een motivatie om het systeem te veranderen.’

  Veel animo voor bijstandsexperiment Wageningen

  De gemeente Wageningen is niet alleen de eerste gemeente die met het landelijke experiment met verschillende bijstandsregimes start, er is ook nog eens grote animo onder bijstandsgerechtigden om mee te doen. Van de in totaal 750 bijstandsgerechtigden doen er nu al 315 mee. ‘Er is echt een motivatie om het systeem te veranderen.’

 • Slachterij Hilckmann moet 7 miljoen euro betalen aan de gemeente Nijmegen. Dat heeft de rechtbank bepaald. De rechter had al in mei al besloten dat het bedrijf Nijmegen schadeloos moest stellen. De hoogte van de schadevergoeding was toen nog niet vastgesteld.

  Slachterij Hilckmann moet Nijmegen 7 miljoen betalen

  1 reactie

  Slachterij Hilckmann moet 7 miljoen euro betalen aan de gemeente Nijmegen. Dat heeft de rechtbank bepaald. De rechter had al in mei al besloten dat het bedrijf Nijmegen schadeloos moest stellen. De hoogte van de schadevergoeding was toen nog niet vastgesteld.

 • ‘Een jaar lang laten we zien hoe wij Friezen het leven vieren en daarbij een gezonde planeet achterlaten voor de generaties die nog komen. Hoe we met lef onze kop boven het maaiveld uitsteken om onze eigenwijze manieren grenzeloos aan de wereld te laten zien. Cultuur is dus niet het doel, maar het middel. Ons landschap is het podium en iedereen is uitgenodigd!’, melden de organisatoren op hun site.

  Friesland toont hoe het leven gevierd wordt

  1 reactie

  Leeuwarden is, samen met heel Friesland ofwel Fryslân, de Europese Culturele Hoofdstad van 2018. De voorbereidingen zijn al geruime tijd in volle gang, maar dinsdag kon het programma worden gepresenteerd.

 • Volgens de rechtbank heeft Heemels als voorzitter van de Limburgse PVV-Statenfractie zo'n 177.000 euro achterover gedrukt. Dat bedrag was gemeenschapsgeld, bedoeld voor de Statenfractie van de PVV. Inclusief accountantskosten moet Heemels ruim 183.000 euro terugbetalen.

  Ruim jaar cel voor ex-PVV-er Heemels

  1 reactie

  De rechtbank in Maastricht heeft ex-PVV-er Michael Heemels dinsdag veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf, waarvan vier voorwaardelijk.

 • Hooijmaaijers werd op 14 februari na cassatie bij de Hoge Raad onherroepelijk veroordeeld voor ambtelijke omkoping, valsheid in geschrift en witwassen. Het geld waarmee hij werd omgekocht kwam binnen op de rekening van MOVE Consultants BV, het bedrijf van zijn vrouw.

  Oud-gedeputeerde Hooijmaaijers betaalt omkopingsgeld terug

  Reageer
 • Amsterdam gaat als eerste gemeente in Nederland scanauto’s gebruiken om foutparkeerders te bekeuren. Het college heeft plannen voor een proef goedgekeurd. De kans op een boete wordt voor foutparkeerders in Amsterdam daarmee aanzienlijk hoger.

  Voor het eerst scanauto’s tegen foutparkeren

  Amsterdam gaat als eerste gemeente in Nederland scanauto’s gebruiken om foutparkeerders te bekeuren. Het college heeft plannen voor een proef goedgekeurd. De kans op een boete wordt voor foutparkeerders in Amsterdam daarmee aanzienlijk hoger.

 • Gemeenten schakelen sociale ondernemingen in om maatschappelijke doelen te bereiken. Maar sociale ondernemingen willen niet alleen de gunfactor, ze willen ook een serieuze businesspartner zijn. Zij bieden immers dezelfde kwaliteit als andere ondernemingen en ook nog op een verantwoorde manier. Een code moet uitkomst bieden.

  Code voor sociale ondernemingen

  Gemeenten schakelen sociale ondernemingen in om maatschappelijke doelen te bereiken. Maar sociale ondernemingen willen niet alleen de gunfactor, ze willen ook een serieuze businesspartner zijn. Zij bieden immers dezelfde kwaliteit als andere ondernemingen en ook nog op een verantwoorde manier. Een code moet uitkomst bieden.

 • De grote hervorming die Oostenrijk doorvoerde om de kwaliteit van besluitvorming te verbeteren, strekt tot voorbeeld voor Nederland. De Oostenrijkers hebben de begroting en verantwoording voor de burger veel inzichtelijker gemaakt. In een essay in Binnenlands Bestuur houdt vertrekkend algemeen directeur Ellen van Schoten van de Algemene Rekenkamer een pleidooi voor meer transparantie.

  Nederland kan leren van transparantie Oostenrijk

  De grote hervorming die Oostenrijk doorvoerde om de kwaliteit van besluitvorming te verbeteren, strekt tot voorbeeld voor Nederland. De Oostenrijkers hebben de begroting en verantwoording voor de burger veel inzichtelijker gemaakt

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers