of 59232 LinkedIn

Nieuws

 • Hooijmaaijers werd op 14 februari na cassatie bij de Hoge Raad onherroepelijk veroordeeld voor ambtelijke omkoping, valsheid in geschrift en witwassen. Het geld waarmee hij werd omgekocht kwam binnen op de rekening van MOVE Consultants BV, het bedrijf van zijn vrouw.

  Oud-gedeputeerde Hooijmaaijers betaalt omkopingsgeld terug

  Reageer
 • Amsterdam gaat als eerste gemeente in Nederland scanauto’s gebruiken om foutparkeerders te bekeuren. Het college heeft plannen voor een proef goedgekeurd. De kans op een boete wordt voor foutparkeerders in Amsterdam daarmee aanzienlijk hoger.

  Voor het eerst scanauto’s tegen foutparkeren

  Amsterdam gaat als eerste gemeente in Nederland scanauto’s gebruiken om foutparkeerders te bekeuren. Het college heeft plannen voor een proef goedgekeurd. De kans op een boete wordt voor foutparkeerders in Amsterdam daarmee aanzienlijk hoger.

 • Gemeenten schakelen sociale ondernemingen in om maatschappelijke doelen te bereiken. Maar sociale ondernemingen willen niet alleen de gunfactor, ze willen ook een serieuze businesspartner zijn. Zij bieden immers dezelfde kwaliteit als andere ondernemingen en ook nog op een verantwoorde manier. Een code moet uitkomst bieden.

  Code voor sociale ondernemingen

  Gemeenten schakelen sociale ondernemingen in om maatschappelijke doelen te bereiken. Maar sociale ondernemingen willen niet alleen de gunfactor, ze willen ook een serieuze businesspartner zijn. Zij bieden immers dezelfde kwaliteit als andere ondernemingen en ook nog op een verantwoorde manier. Een code moet uitkomst bieden.

 • De grote hervorming die Oostenrijk doorvoerde om de kwaliteit van besluitvorming te verbeteren, strekt tot voorbeeld voor Nederland. De Oostenrijkers hebben de begroting en verantwoording voor de burger veel inzichtelijker gemaakt. In een essay in Binnenlands Bestuur houdt vertrekkend algemeen directeur Ellen van Schoten van de Algemene Rekenkamer een pleidooi voor meer transparantie.

  Nederland kan leren van transparantie Oostenrijk

  De grote hervorming die Oostenrijk doorvoerde om de kwaliteit van besluitvorming te verbeteren, strekt tot voorbeeld voor Nederland. De Oostenrijkers hebben de begroting en verantwoording voor de burger veel inzichtelijker gemaakt

 • De provincie Drenthe wil Jetta Klijnsma als commissaris van de Koning. Het Drents parlement gaat haar voordragen bij de minister van Binnenlandse Zaken. Die gaat uiteindelijk over de benoeming.

  Drenthe draagt Klijnsma voor als CdK

  12 reacties

  De provincie Drenthe wil Jetta Klijnsma als commissaris van de Koning. Het Drents parlement gaat haar voordragen bij de minister van Binnenlandse Zaken. Die gaat uiteindelijk over de benoeming.

 • Amsterdam begint 20 oktober met het verwijderen van zogeheten deelfietsen. De gemeente heeft dat vrijdag in een brief laten weten aan de aanbieders van deze fietsen.

  Amsterdam verwijdert deelfietsen na 20 oktober

  Reageer

  Amsterdam begint 20 oktober met het verwijderen van zogeheten deelfietsen. De gemeente heeft dat vrijdag in een brief laten weten aan de aanbieders van deze fietsen.

 • Met een nieuw model wil de gemeente Rotterdam het risico beperken op toekomstige problemen met organisaties die voor een gemeente een publieke taak uitvoeren. Alle ambtenaren die met dergelijke op afstand gezette clubs te maken hebben, dienen voortaan bij te houden hoe die presteren.

  Beter zicht op externe partijen in Rotterdam

  Met een nieuw model wil de gemeente Rotterdam het risico beperken op toekomstige problemen met organisaties die voor een gemeente een publieke taak uitvoeren. Alle ambtenaren die met dergelijke op afstand gezette clubs te maken hebben, dienen voortaan bij te houden hoe die presteren.

 • Provincie Friesland verleent een subsidie van 98.500 euro aan het softwarebedrijf Lable, het bedrijf Tinybots en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Een sociale robot kan mogelijk mensen met beginnende dementie helpen in de dagelijkse zorg.

  Friesland trekt portemonnee voor sociale robot

  Provincie Friesland verleent een subsidie van 98.500 euro aan het softwarebedrijf Lable, het bedrijf Tinybots en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Een sociale robot kan mogelijk mensen met beginnende dementie helpen in de dagelijkse zorg.

 • Een eigenaar van twintig strandhuisjes in Kijkduin dreigt tussen twee botsende bestuurslagen te worden vermalen. De rechter haalde een streep door de omgevingsvergunning, toen de huisjes er al stonden. De gemeente verstrekte weliswaar een nieuwe vergunning, maar daar is Zuid-Holland boos over.

  Vergunningen strandhuisjes onder vuur

  Een eigenaar van twintig strandhuisjes in Kijkduin dreigt tussen twee botsende bestuurslagen te worden vermalen. De rechter haalde een streep door de omgevingsvergunning, toen de huisjes er al stonden. De gemeente verstrekte weliswaar een nieuwe vergunning, maar daar is Zuid-Holland boos over.

 • De provincie Noord-Holland gaat per direct de vergoedingen voor Statenleden van de SP op de bankrekening van de leden zelf storten en niet meer op rekening van de partij. Daarmee volgen ze het advies dat minister Plasterk van Binnenlandse Zaken samen met de VNG en het IPO deze week gaf in een brief aan alle gemeenten.

  Noord-Holland stopt betaling raadsvergoeding aan SP

  3 reacties

  De provincie Noord-Holland gaat per direct de vergoedingen voor Statenleden van de SP op de bankrekening van de leden zelf storten en niet meer op rekening van de partij. Daarmee volgen ze het advies dat minister Plasterk van Binnenlandse Zaken samen met de VNG en het IPO deze week gaf in een brief aan alle gemeenten. 

 • Aan de financiële solidariteitsregeling voor de jeugdzorg in de provincie Groningen komt een eind. Tien Groningse gemeenten doen per 2018 niet langer volledig mee. De inhoudelijke solidariteit blijft bestaan, maar financiële solidariteit zal eerder met buurgemeenten worden georganiseerd.

  Groningse gemeenten niet langer financieel solidair

  Tien Groningse gemeenten doen per 2018 niet langer volledig mee aan de financiële solidariteitsregeling voor de jeugdzorg. De inhoudelijke solidariteit blijft bestaan, maar financiële solidariteit zal eerder met buurgemeenten worden georganiseerd.

 • Het CDA in Rotterdam roept de gemeente op alert te zijn op oplopende spanningen rond de Turkse actiefilm Kurtlar Vadisi: Vatan die vrijdag officieel in première gaat in Amsterdam. De film, die al in Rotterdam is te zien en ook in 18 andere steden wordt vertoond, maakt de tongen los.

  Gemeenten alert rond vertoning Turkse film

  De Turkse actiefilm Kurtlar Vadisi: Vatan die vrijdag officieel in première gaat in Amsterdam, maar al in Rotterdam is te zien en ook in 18 andere steden wordt vertoond, maakt de tongen los. Het CDA in Rotterdam roept op tot alertheid voor oplopende spanningen in de Turkse gemeenschap. Ook in andere gemeenten is men alert.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers