of 59232 LinkedIn

Nieuws

 • Het college van IJsselstein is opnieuw gevallen. Nadat CDA-wethouder Vincent van den Berg eind augustus opstapte, hebben donderdagavond de overgebleven drie wethouders eveneens hun vertrek bekendgemaakt. Struikelblok blijft de ambtelijke samenwerking met de gemeente Montfoort en de verzuurde verhoudingen tussen het college en de gemeenteraad.

  En weer valt het college van IJsselstein

  Het college van IJsselstein is opnieuw gevallen. Nadat CDA-wethouder Vincent van den Berg eind augustus opstapte, hebben donderdagavond de overgebleven drie wethouders eveneens de handdoek in de ring geworpen. Struikelblok blijft de ambtelijke samenwerking met de gemeente Montfoort en de verzuurde verhoudingen tussen het college en de gemeenteraad.

 • De gemeente deed eind vorig jaar aangifte tegen ambtenaar Pieter H. wegens vermoedens over verduistering en valsheid in geschrifte. De 56-jarige manager werd ontslagen en in maart aangehouden door de politie.

  Leveranciers Helmond betrokken bij fraude door ambtenaar

  1 reactie

  Leveranciers van de gemeente Helmond hebben meegewerkt aan fraude die werd gepleegd door een hooggeplaatste ambtenaar. De gemeente heeft dat donderdagavond gemeld aan de gemeenteraad op basis van de uitkomsten van onderzoek. De gemeente overweegt stappen tegen de betrokken bedrijven.

 • Volgens de commissie was er geen sprake van overmacht. De burgemeester heeft niet aangetoond dat het onmogelijk was om de conferentie en de bezoekers met de inzet van politie te beveiligen. ‘Het recht op vergadering is een grondrecht, dus de overheid moet bescherming bieden’, aldus de uitspraak over het noodbevel.

  Eritrese conferentie in Veldhoven onterecht verboden

  3 reacties

  Burgemeester Jack Mikkers van Veldhoven heeft een grote bijeenkomst van Eritreeërs in april onterecht verboden. De bezwarencommissie van de gemeente heeft dat geoordeeld over ruim tweehonderd bezwaren die bij de gemeente werden ingediend.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers