of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • De ambtenaar van de toekomst komt er bekaaid vanaf in de vacatures die gemeenten publiceren. Gemeenten belijden wel met de mond dat ze een ‘partnerschap willen aangaan’ met ‘de moderne mondige burger’, maar de moderne competenties die daarbij horen, zijn niet terug te vinden in de vacatures. Tot die conclusie komt HR-dienstverlener Yacht in een analyse van 6.950 vacatures die tussen oktober 2016 en oktober 2017 door gemeenten werden gepubliceerd.

  Geen interesse voor ambtenaar van de toekomst

  De ambtenaar van de toekomst komt er bekaaid vanaf in de vacatures die gemeenten publiceren. Gemeenten belijden wel met de mond dat ze een ‘partnerschap willen aangaan’ met ‘de moderne mondige burger’, maar de moderne competenties die daarbij horen, zijn niet terug te vinden in de vacatures. Tot die conclusie komt HR-dienstverlener Yacht in een analyse van 6.950 vacatures die tussen oktober 2016 en oktober 2017 door gemeenten werden gepubliceerd.

 • Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam pleit voor geduld en rust in het debat over de plaats van de islam in de samenleving. 'Ik ben ongelooflijk voorstander van de weg der geleidelijkheid', zegt Aboutaleb in een interview met Trouw.

  Aboutaleb wil rust in islamdebat

  10 reacties

  Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam pleit voor geduld en rust in het debat over de plaats van de islam in de samenleving. 'Ik ben ongelooflijk voorstander van de weg der geleidelijkheid', zegt Aboutaleb in een interview met Trouw.

 • Voor landelijke partijen is een controle van de financiering verplicht, maar lokaal niet. Breda is naar verluidt de eerste gemeente die kiest voor zelfcontrole. 'Ik realiseer me dat we nooit een waterdichte aanpak kunnen presenteren tegen criminele beïnvloeding in de politiek maar we moeten het zo moeilijk mogelijk maken. De Bredase politieke partijen zijn zich bewust van de tentakels van de onderwereld en geven hiermee een krachtig signaal af', zegt de Bredase burgemeester Paul Depla.

  Gemeenteraad Breda controleert zichzelf op criminele invloed

  1 reactie

  Om invloed van criminelen te voorkomen, laten politieke partijen in Breda hun inkomsten en donaties voortaan jaarlijks controleren door een onafhankelijke accountant. Elf lokale partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen hebben dat samen afgesproken.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers