of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • In navolging van de burgemeesters hebben de 1425 Nederlandse wethouders voor een goede toerusting een eigen professionaliseringsfonds nodig. Dat vroeg Joyce Langenacker, voorzitter van de Wethoudersvereniging, op de wethoudersconferentie aan het kabinet. Minister Ollongren beloofde voor de zomer een agenda voor de ondersteuning van het (lokaal) bestuur te presenteren.

  Wethouders willen eigen professionaliseringsfonds

  Voor een goede toerusting hebben de 1425 Nederlandse wethouders in navolging van burgemeesters een eigen professionaliseringsfonds nodig. Dat vroeg Joyce Langenacker, voorzitter van de Wethoudersvereniging, op de wethoudersconferentie aan het kabinet. Minister Ollongren beloofde voor de zomer een agenda voor de ondersteuning van het (lokaal) bestuur te presenteren.

 • De PvdA in Amsterdam wil af van de commerciële vakantieverhuur van hele woningen, zoals via Airbnb. De 'gewone' bed-and-breakfast, waarbij mensen een deel van hun huis of woonboot verhuren, moet wel mogelijk blijven, maar alleen met vergunning.

  Amsterdamse PvdA wil ban op Airbnb

  2 reacties

  De PvdA in Amsterdam wil af van de commerciële vakantieverhuur van hele woningen, zoals via Airbnb. De 'gewone' bed-and-breakfast, waarbij mensen een deel van hun huis of woonboot verhuren, moet wel mogelijk blijven, maar alleen met vergunning.

 • Open State Foundation (OSF) maakt zich zorgen over gemeenten die stoppen met de mogelijkheid om informatieverzoeken digitaal in te dienen. De organisatie roept gemeenten op om besluiten die hiertoe hebben geleid te heroverwegen. Onder meer gemeente Berg en Dal besloot om informatieverzoeken via de digitale weg niet meer mogelijk te maken.

  Zorgen over afschaffen digitale informatieverzoeken

  Open State Foundation (OSF) maakt zich zorgen over gemeenten die stoppen met de mogelijkheid om informatieverzoeken digitaal in te dienen. De organisatie roept gemeenten op om besluiten die hiertoe hebben geleid te heroverwegen. Onder meer gemeente Berg en Dal besloot om informatieverzoeken via de digitale weg niet meer mogelijk te maken.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers