of 59232 LinkedIn

Nieuws

 • Hoge zorgkosten, ouderenzorg, immigratiebeperking, verkleinen van inkomensverschillen en goed onderwijs moeten prioriteit hebben bij een nieuw kabinet. Dat blijkt uit het derde kwartaalbericht van 2017 van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), waarin het de stemming en de sociaal-maatschappelijke opvattingen van Nederlanders meet.

  Burgers: zorg en immigratie prioriteit

  Een nieuw kabinet moet aan de slag met de hoge zorgkosten, ouderenzorg, immigratiebeperking, verkleinen van inkomensverschillen en goed onderwijs. Dat blijkt uit het derde kwartaalbericht van 2017 van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), waarin de sociaal-maatschappelijke opvattingen van Nederlanders en hun stemming wordt gemeten.

 • Drie van de vier wethouders zijn per direct uit het Brunssumse college gestapt nadat een meerderheid van de raad instemde met het instellen van een bestuurscommissie die vermeende herindelingsplannen moet blokkeren.

  Coalitiepartij torpedeert college Brunssum

  Drie van de vier wethouders zijn per direct uit het Brunssumse college gestapt nadat een meerderheid van de raad instemde met het instellen van een bestuurscommissie die vermeende herindelingsplannen moet blokkeren. Burgemeester Luc Winants (CDA) vormt in zijn eentje het college. De resterende wethouder, wiens partij BCD (Brunssumse Christendemocraten) vóór de bestuurscommissie stemde, heeft geen stemrecht meer en treedt nu als adviseur op.

 • De gemeenteraad in Bladel heeft op advies van het college groen licht gegeven voor onderzoek naar een nieuwe bestuursvorm voor de gemeente en vier beoogde partners; een federatief verband. Voordat het überhaupt zover komt, zou daarvoor eerst de Wet Gemeenschappelijke Regelingen en de Gemeentewet moeten worden aangepast.

  Onderzoek in Bladel naar 'federatie Kempen'

  De gemeenteraad in Bladel heeft groen licht gegeven voor onderzoek naar een nieuwe bestuursvorm voor de gemeente en vier beoogde partners; een federatief verband. Voordat het überhaupt zover komt, zou daarvoor eerst de Wet Gemeenschappelijke Regelingen en de Gemeentewet moeten worden aangepast.

 • Het ministerie van Infrastructuur handelt volgens Gelderland niet correct in het proces rond de uitbreiding van Lelystad Airport. ,,Er zijn veel onverwachte verrassingen, daar maakt de provincie zich zorgen over'', aldus het Gelderse provinciebestuur dinsdag in een reactie op het nieuws dat het aantal vluchten boven Ede en de Zuid-Veluwe plotseling is verdubbeld. Gelderland en Ede wisten daar niets van, terwijl er wel steeds overleg is met verantwoordelijk staatssecretaris Sharon Dijksma.

  Gelderland boos over 'verrassingen' Lelystad Airport

  1 reactie

  Het ministerie van Infrastructuur handelt volgens Gelderland niet correct in het proces rond de uitbreiding van Lelystad Airport. 'Er zijn veel onverwachte verrassingen, daar maakt de provincie zich zorgen over', aldus het Gelderse provinciebestuur dinsdag in een reactie op het nieuws dat het aantal vluchten boven Ede en de Zuid-Veluwe plotseling is verdubbeld.

 • Voorlopig is het aan de decentrale overheden zelf om te bepalen hoe hoog het salaris is van een ingehuurde externe kracht. Dat zegt minister Plasterk over het feit dat er nog veel externen bij de overheid meer verdienen dan een minister. De vernieuwde Wet Normering Topinkomens moet door het nieuwe kabinet bekrachtigd worden.

  Hoog salaris externe nog steeds zaak van gemeente

  Het kabinet kan voorlopig niets doen aan hoge salarissen voor extern ingehuurde krachten bij de provincie of gemeente. De Wet Normering topinkomens (WNT) voorziet alleen in de beperking van loon van externe topfunctionarissen en ambtenaren in vaste dienst. De WNT geldt dus niet voor externen zonder het label ‘topfunctionaris’. Met als gevolg dat deze groep een hoog salaris mag ontvangen.

 • De SP-fractie van Hoorn en SP-wethouder Nel Douw hebben hun vertrouwen in afdelingsvoorzitter Yvonne Kostelijk opgezegd. Aanleiding vormen haar uitspraken op de landelijke partijraad zaterdag.

  SP Hoorn zegt vertrouwen in voorzitter op

  1 reactie

  De SP-fractie van Hoorn en SP-wethouder Nel Douw hebben hun vertrouwen in afdelingsvoorzitter Yvonne Kostelijk opgezegd. Aanleiding vormen haar uitspraken op de landelijke partijraad zaterdag.

 • Het hoofdbestuur van de VVD wil dat Christianne van der Wal de in opspraak geraakte en afgetreden Henry Keizer opvolgt als voorzitter van de partij. De Harderwijkse wethouder is maandag voorgedragen.

  Bestuur VVD wil wethouder Harderwijk als voorzitter

  2 reacties

  Het hoofdbestuur van de VVD wil dat Christianne van der Wal de in opspraak geraakte en afgetreden Henry Keizer opvolgt als voorzitter van de partij. De Harderwijkse wethouder is maandag voorgedragen.

 • Deskundigen die de instorting van een parkeergarage bij Eindhoven Airport analyseerden, hebben aan de bel getrokken omdat in Nederland mogelijk nog een aantal gebouwen staat met dezelfde constructie.

  25 gebouwen identiek aan ingestorte parkeergarage

  4 reacties

  Deskundigen die de instorting van een parkeergarage bij Eindhoven Airport analyseerden, hebben aan de bel getrokken omdat in Nederland mogelijk nog een aantal gebouwen staat met dezelfde constructie. 

 • Bij de opsporing van hennep is er vooral winst te boeken door onderzoek te doen naar de distributie ervan. Want daar zit ook de meeste ondermijnende criminaliteit. De aanpak daarvan stuit echter op de huidige wet- en regelgeving, die samenwerking met gemeenten, Kadaster, Kamers van Koophandel, UWV en Belastingdienst in de weg staan.

  Regelgeving staat opsporing hennepdistributie in de weg

  Bij de opsporing van hennep is er vooral winst te boeken door onderzoek te doen naar de distributie ervan. Want daar zit ook de meeste ondermijnende criminaliteit. De aanpak daarvan stuit echter op de huidige wet- en regelgeving, die samenwerking met gemeenten, Kadaster, Kamers van Koophandel, UWV en Belastingdienst in de weg staan.

 • Met Aboutaleb, Krikke, burgemeester Jan van Zanen van Utrecht en de Amsterdamse locoburgemeester Kajsa Ollongren spraken VVD, CDA, D66 en ChristenUnie onder meer over huisvesting, bereikbaarheid en duurzaamheid.

  Burgemeesters: er wordt naar ons geluisterd

  3 reacties

  De vier grote steden hebben vrijdag een 'positief en constructief' gesprek gehad met de vier partijen die een kabinet proberen te vormen. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft dat na afloop gezegd. Ook de Haagse burgemeester Pauline Krikke had een goed gevoel over gehouden aan het onderhoud. Ze denkt dat 'de partijen goed naar ons geluisterd hebben'.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers