of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Tweederde van de wethouders denkt redelijk positief over het vinden van een baan na het wethouderschap. Een derde verwacht dat het moeilijk wordt . Dat blijkt uit een enquête onder de leden van de Wethoudersvereniging met 190 respondenten.

  Twee derde wethouders vreest einde niet

  Een derde van de wethouders denkt na het wethouderschap moeilijk aan een baan te komen. Tweederde denkt daar redelijk positief over. Dat blijkt uit een enquête onder de leden van de Wethoudersvereniging met 190 respondenten.

 • Een inwoner van Nuenen heeft de gemeente voor de rechter gedaagd omdat hij niet wil opdraaien voor de opruimkosten nadat twee keer drugsafval op zijn grond is gedumpt.

  Gemeente moet opruimkosten drugsafval betalen

  1 reactie

  De gemeente Nuenen is door een inwoner voor de rechter gedaagd omdat hij niet wil opdraaien voor de opruimkosten nadat twee keer drugsafval op zijn grond is gedumpt. De gedupeerde Nuenenaar meent dat hem niks valt te verwijten en oordeelt dat de gemeenschap verantwoordelijk is voor de uitwassen van de drugsproductie.

 • De opkomst bij de herindelingsverkiezingen in veertien gemeenten was woensdag laag. In geen van de zes nieuw te vormen gemeenten kwam het opkomstpercentage boven de 45 procent uit. In Groningen en Gelderland zijn lokale partijen als winnaar uit de bus gekomen.

  Lage opkomst bij herindelingsverkiezingen

  Reageer

  De opkomst bij de herindelingsverkiezingen in veertien gemeenten was laag. In geen van de zes nieuw te vormen gemeenten kwam het opkomstpercentage boven de 45 procent uit. In Groningen en Gelderland zijn lokale partijen als winnaar uit de bus gekomen.

 • Bij een woensdag gehouden raadgevend referendum in de Limburgse gemeente Landgraaf stemde 78 procent van de stemmers tegen de fusie met Heerlen, bijna 20 procent is voor. De opkomst was ruim 45 procent.

  Inwoners Landgraaf willen niet fuseren met Heerlen

  16 reacties

  Een ruime meerderheid van de inwoners van Landgraaf is tegen de voorgenomen fusie met Heerlen. Bij een woensdag gehouden raadgevend referendum in de Limburgse gemeente stemde 78 procent van de stemmers tegen de fusie, bijna 20 procent is voor. De opkomst was 43,7 procent.

 • Amsterdammers kunnen vanaf 1 januari met de zogeheten ja-ja-sticker laten weten of ze ongeadresseerd drukwerk willen ontvangen, zowel folders als huis-aan-huisbladen. Wie geen sticker heeft of een ja-nee-sticker, mag vanaf dan alleen huis-aan-huisbladen in de bus krijgen.

  Amsterdam voert ja-ja-sticker per 1 januari in

  3 reacties

  Amsterdammers kunnen vanaf 1 januari met de zogeheten ja-ja-sticker laten weten of ze ongeadresseerd drukwerk willen ontvangen, zowel folders als huis-aan-huisbladen. Wie geen sticker heeft of een ja-nee-sticker, mag vanaf dan alleen huis-aan-huisbladen in de bus krijgen.

 • In navolging van de burgemeesters hebben de 1425 Nederlandse wethouders voor een goede toerusting een eigen professionaliseringsfonds nodig. Dat vroeg Joyce Langenacker, voorzitter van de Wethoudersvereniging, op de wethoudersconferentie aan het kabinet. Minister Ollongren beloofde voor de zomer een agenda voor de ondersteuning van het (lokaal) bestuur te presenteren.

  Wethouders willen eigen professionaliseringsfonds

  Voor een goede toerusting hebben de 1425 Nederlandse wethouders in navolging van burgemeesters een eigen professionaliseringsfonds nodig. Dat vroeg Joyce Langenacker, voorzitter van de Wethoudersvereniging, op de wethoudersconferentie aan het kabinet. Minister Ollongren beloofde voor de zomer een agenda voor de ondersteuning van het (lokaal) bestuur te presenteren.

 • De PvdA in Amsterdam wil af van de commerciële vakantieverhuur van hele woningen, zoals via Airbnb. De 'gewone' bed-and-breakfast, waarbij mensen een deel van hun huis of woonboot verhuren, moet wel mogelijk blijven, maar alleen met vergunning.

  Amsterdamse PvdA wil ban op Airbnb

  2 reacties

  De PvdA in Amsterdam wil af van de commerciële vakantieverhuur van hele woningen, zoals via Airbnb. De 'gewone' bed-and-breakfast, waarbij mensen een deel van hun huis of woonboot verhuren, moet wel mogelijk blijven, maar alleen met vergunning.

 • Open State Foundation (OSF) maakt zich zorgen over gemeenten die stoppen met de mogelijkheid om informatieverzoeken digitaal in te dienen. De organisatie roept gemeenten op om besluiten die hiertoe hebben geleid te heroverwegen. Onder meer gemeente Berg en Dal besloot om informatieverzoeken via de digitale weg niet meer mogelijk te maken.

  Zorgen over afschaffen digitale informatieverzoeken

  Open State Foundation (OSF) maakt zich zorgen over gemeenten die stoppen met de mogelijkheid om informatieverzoeken digitaal in te dienen. De organisatie roept gemeenten op om besluiten die hiertoe hebben geleid te heroverwegen. Onder meer gemeente Berg en Dal besloot om informatieverzoeken via de digitale weg niet meer mogelijk te maken.

 • De 309.121 stemgerechtigden van een aantal gemeenten en dorpen in Friesland, Groningen en Gelderland mogen vandaag naar de stembus voor herindelingsverkiezingen. Er ontstaan nieuwe gemeenten die op 1 januari een feit zijn.

  Ruim 309.000 Nederlanders naar de stembus

  Reageer

  De 309.121 stemgerechtigden van een aantal gemeenten en dorpen in Friesland, Groningen en Gelderland mogen vandaag naar de stembus voor herindelingsverkiezingen. Er ontstaan nieuwe gemeenten die op 1 januari een feit zijn.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers