of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • De leegstand van de kantoren is volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de laatste tijd verminderd, maar blijft structureel groot. Wat de provinciale koepelorganisatie IPO betreft, blijft er daardoor voor de provincies een rol weggelegd om leegstand tegen te gaan.

  Provincies blijven alert op leegstand kantoren

  De leegstand van de kantoren is volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de laatste tijd verminderd, maar blijft structureel groot. Wat de provinciale koepelorganisatie IPO betreft, blijft er daardoor voor de provincies een rol weggelegd om leegstand tegen te gaan.

 • Palmens benoeming tot wethouder werd er volgens de oppositie begin oktober met elf tegen tien stemmen 'doorgeduwd' zonder een integriteitsonderzoek af te wachten. Volgens de oppositie is dat in strijd met het reglement van orde van de gemeenteraad.

  Twijfel over integriteit wethouder Brunssum

  2 reacties

  De gemeenteraad van Brunssum komt woensdagavond in extra vergadering bijeen. Enige agendapunt is de kersverse wethouder Jo Palmen, aan wiens integriteit de oppositie ernstig twijfelt.

 • Er is 2 miljoen euro aan subsidies beschikbaar voor particulieren en organisaties om campagne te voeren in aanloop naar het raadgevend referendum over de 'aftapwet'. De volksraadpleging over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) vindt op 21 maart plaats, als er ook gemeenteraadsverkiezingen zijn.

  Twee miljoen subsidie voor referendum aftapwet

  1 reactie

  Er is 2 miljoen euro aan subsidies beschikbaar voor particulieren en organisaties om campagne te voeren in aanloop naar het raadgevend referendum over de 'aftapwet'. De volksraadpleging over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) vindt op 21 maart plaats, als er ook gemeenteraadsverkiezingen zijn.

 • De SP in Noordoostpolder wil dat de gemeente de vergoeding van haar raadsleden voortaan overmaakt naar familieleden of bekenden van de partijleden. De gemeente weigert al sinds 2014 de vergoeding over de maken naar de partij.

  SP Noordoostpolder: raadsvergoeding naar familie

  De SP in Noordoostpolder wil dat de gemeente de  vergoeding van haar raadsleden voortaan overmaakt naar familieleden of bekenden van de partijleden. De gemeente weigert al sinds 2014 de vergoeding over de maken naar de partij.

 • Om de mestfraude in Noord-Brabant en Limburg goed te kunnen bestrijden, is substantiële uitbreiding van de handhaving nodig. Een ‘herprioritering’ van inzet binnen de bestaande capaciteit, zoals minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voelselkwaliteit) voorstelt, volstaat niet.

  Waterschap: meer handhavers in strijd tegen mestfraude

  Om de mestfraude in Noord-Brabant en Limburg goed te kunnen bestrijden, is substantiële uitbreiding van de handhaving nodig. Een ‘herprioritering’ van inzet binnen de bestaande capaciteit, zoals minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voelselkwaliteit) voorstelt, volstaat niet. 

 • Eerder oordeelde het gerechtshof in Amsterdam dat het Openbaar Ministerie (OM) niet ontvankelijk was, maar de Hoge Raad zag dat anders en verwees de zaak terug naar het gerechtshof in Den Bosch. Dat stelt nu dat de exploitant gedoogafspraken met de gemeente overtrad, maar dat dat niet te vermijden is wanneer je een goed draaiende coffeeshop exploiteert. Daarom legt het hof geen straf op.

  Geen straf eigenaar Zeeuwse megacoffeeshop Checkpoint

  Reageer

  De uitbater van coffeeshop Checkpoint in Terneuzen maakte deel uit van een criminele organisatie en handelde in softdrugs. Toch krijgt de exploitant geen straf, bepaalde het gerechtshof in Den Bosch dinsdag in een langlopende strafzaak tegen de exploitant.

 • De wet normalisering voor ambtenaren is een feit en begint nu zijn vruchten af te werpen. Deze wet, die de arbeidspositie en de vrijheid van meningsuiting van ambtenaren regelt, kan echter indirect voor nieuwe problemen zorgen rond de nieuwe ambtenaren-cao’s, zegt de Leidse hoogleraar Alexander de Becker.

  Wet normalisering kan risico vormen voor cao

  De wet normalisering voor ambtenaren is een feit en begint nu zijn vruchten af te werpen. Deze wet, die de arbeidspositie en de vrijheid van meningsuiting van ambtenaren regelt, kan echter indirect voor nieuwe problemen zorgen rond de nieuwe ambtenaren-cao’s, zegt de Leidse hoogleraar Alexander de Becker.

 • Dordrecht tekent bij de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bezwaar aan tegen het dreigende miljoenentekort op de bijstand. Van de grote steden gaat Dordrecht er in 2018 het hardst op achteruit door een aanpassing van het verdeelmodel.

  Bezwaar tegen miljoenentekort bijstand

  Dordrecht tekent bij de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bezwaar aan tegen het dreigende miljoenentekort op de bijstand. Van de grote steden gaat Dordrecht er in 2018 het hardst op achteruit door een aanpassing van het verdeelmodel.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers