of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • 2018 wordt een jaar waarin Amsterdam nieuwe en bestaande verbindingen viert. ,,Een nieuwe metrolijn, een nieuwe raad en college, een nieuwe burgemeester, het vijftigjarig bestaan van de Bijlmer." Dat zei waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen van Amsterdam in zijn nieuwjaarstoespraak.

  'Jaar van de verbindingen'

  Reageer

  2018 wordt een jaar waarin Amsterdam nieuwe en bestaande verbindingen viert. ,,Een nieuwe metrolijn, een nieuwe raad en college, een nieuwe burgemeester, het vijftigjarig bestaan van de Bijlmer." Dat zei waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen van Amsterdam in zijn nieuwjaarstoespraak.

 • Een ambtenaar van het Amsterdamse stadsdeel Oost is door de rechtbank veroordeeld tot vier maanden cel waarvan twee voorwaardelijk voor oplichting en valsheid in geschrifte. De veroordeelde lichtte in 2011 een asielzoeker op door deze voor 8.100 euro een verblijfsvergunning in het vooruitzicht te stellen.

  Amsterdamse ambtenaar lichtte asielzoeker op

  Een ambtenaar van het Amsterdamse stadsdeel Oost is door de rechtbank veroordeeld tot vier maanden cel waarvan twee voorwaardelijk voor oplichting en valsheid in geschrifte. De veroordeelde lichtte in 2011 een asielzoeker op door deze voor 8.100 euro een verblijfsvergunning in het vooruitzicht te stellen. 

 • De gemeente Tilburg heeft zich bij de opsporing van bijstandsfraude schuldig gemaakt aan discriminatie. De gemeente beperkte zich tijdens een proef om vermogen van uitkeringsontvangers in het buitenland op te sporen tot inwoners met de Turkse nationaliteit en dat was volgens de rechter in strijd met het discriminatieverbod.

  Discriminatie bij opsporing fraude Tilburg

  20 reacties

  De gemeente Tilburg heeft zich bij de opsporing van bijstandsfraude schuldig gemaakt aan discriminatie. De gemeente beperkte zich tijdens een proef om vermogen van uitkeringsontvangers in het buitenland op te sporen tot inwoners met de Turkse nationaliteit en dat was volgens de rechter in strijd met het discriminatieverbod.

 • De gemeente Tilburg moet mensen die bij het re-integratietraject tROM met de kankerverwekkende stof chroom-6 in aanraking zijn gekomen een vergoeding betalen.

  'Tilburg moet chroom-6-slachtoffers vergoeden'

  De gemeente Tilburg moet mensen die bij het re-integratietraject tROM met de kankerverwekkende stof chroom-6 in aanraking zijn gekomen een vergoeding betalen. Dat adviseert een onafhankelijke onderzoekscommissie onder leiding van de Bredase oud-burgemeester Peter van der Velden.

 • Vijf gemeenten staan het komend jaar onder preventief toezicht van de provincie vanwege hun slechte financiële positie. Het gaat om de gemeenten Almelo, Middelburg, Sittard-Geleen, Twenterand en Vlissingen.

  Vijf gemeenten onder preventief toezicht

  Vijf gemeenten staan het komend jaar onder preventief toezicht van de provincie vanwege hun slechte financiële positie. Het gaat om de gemeenten Almelo, Middelburg, Sittard-Geleen, Twenterand en Vlissingen.

 • De Amsterdamse hoofdofficier van justitie Theo Hofstee waarschuwt dat de gemoederen hoog kunnen oplopen tijdens de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. 'Er zullen debatten gaan komen en er zullen uitspraken worden gedaan door mensen van partijen waar anderen het volstrekt niet mee eens zijn', waarschuwt Hofstee.

  OM let op uitingen raadsverkiezingen

  8 reacties

  De Amsterdamse hoofdofficier van justitie Theo Hofstee waarschuwt dat de gemoederen hoog kunnen oplopen tijdens de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) zijn volgens hem extra alert op bedreigingen en discriminatie, zegt hij in een interview met de lokale zender AT5.

 • Steeds meer datalekken worden doorgegeven aan de Autoriteit Persoonsgegevens. De privacywaakhond van de overheid kreeg in de eerste negen maanden van het jaar 7436 meldingen dat persoonlijke informatie in verkeerde handen was gekomen.

  Dertig meldingen van datalekken per dag

  2 reacties

  Steeds meer datalekken worden doorgegeven aan de Autoriteit Persoonsgegevens. De privacywaakhond van de overheid kreeg in de eerste negen maanden van het jaar 7436 meldingen dat persoonlijke informatie in verkeerde handen was gekomen. Dat komt neer op ongeveer dertig meldingen per dag, ongeveer twee keer zo veel als in dezelfde maanden in 2016.

 • Nederland telt per 1 januari 380 gemeenten, acht minder dan dit jaar. Dat is het gevolg van een aantal gemeentelijke herindelingen. In 2007 waren er in Nederland nog 443 gemeenten. at meldt het CBS.

  Aantal gemeenten van 388 naar 380

  4 reacties

  Nederland telt per 1 januari 380 gemeenten, acht minder dan dit jaar. Dat is het gevolg van een aantal gemeentelijke herindelingen. In 2007 waren er in Nederland nog 443 gemeenten. at meldt het CBS.

 • Gegevens van huishoudens die niet aan energierekeningen kunnen voldoen, worden vanaf 2018 ook in de zomermaanden bij gemeenten aangeleverd, stelt minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat, VVD) voor.

  Gegevens wanbetalers stroom ook in zomer naar gemeenten

  Gegevens van huishoudens die niet aan energierekeningen kunnen voldoen, worden vanaf 2018 ook in de zomermaanden bij gemeenten aangeleverd, dat staat in een door minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat, VVD) voorgestelde wijziging van de Regeling afsluitbeleid voor kleinverbruikers van elektriciteit en gas en de Warmteregeling.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers