of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Ollongren vindt het een 'slechte zaak' dat het conflict uit de hand is gelopen en noemde de kwestie 'heel ernstig'. Ze vindt het 'erg jammer' dat de wethouder en de raad niet zelf conclusies hebben getrokken uit het integriteitsonderzoek. De minister gaat overleggen over welke mogelijkheden zij heeft. De Limburgse commissaris van de koning Theo Bovens sloeg gisteren al alarm in het tv-programma Nieuwsuur.

  Minister Ollongren bezorgd over wethouder Brunssum

  10 reacties

  Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vindt de situatie rond de Brunssumse wethouder Jo Palmen zorgelijk. Volgens een integriteitsonderzoek loopt de gemeente grote risico's met deze wethouder, maar de gemeenteraad heeft hem met een kleine meerderheid toch benoemd, tot ontsteltenis van de oppositie.

 • Over het plan van het kabinet om het raadgevend referendum af te schaffen, zal geen referendum worden gehouden. Verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil dat onmogelijk maken en is van plan dat in de wet over de afschaffing vast te leggen.

  Geen referendum over afschaffen referendum

  7 reacties

  Over het plan van het kabinet om het raadgevend referendum af te schaffen, zal geen referendum worden gehouden. Verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil dat onmogelijk maken en is van plan dat in de wet over de afschaffing vast te leggen.

 • De rechter in Breda heeft een eind gemaakt aan het gebiedsverbod van eigenaar Cees Engel voor camping Fort Oranje in Rijsbergen. Ook de gebiedsverboden van zijn partner, zoon en adviseur zijn vanaf vrijdag geschorst.

  Rechter schorst gebiedsverbod eigenaar Fort Oranje

  1 reactie

  De rechter in Breda heeft een eind gemaakt aan het gebiedsverbod van eigenaar Cees Engel voor camping Fort Oranje in Rijsbergen. Ook de gebiedsverboden van zijn partner, zoon en adviseur zijn vanaf vrijdag geschorst.

 • Het COC vindt dat de rijksoverheid moet uitzoeken of zulke 'homolijsten' in meer gemeenten werden bijgehouden, of er nog gedupeerden in leven zijn en of zij mogelijk een vorm van genoegdoening willen.

  COC wil nieuw onderzoek naar 'homolijsten'

  3 reacties

  Het COC wil dat er nieuw onderzoek komt naar de behandeling van homoseksuelen door de overheid. Een woordvoerder bevestigt dat na berichtgeving van Trouw. Aanleiding voor het pleidooi is de vondst in het Stadsarchief van Amsterdam van lijsten met namen van sollicitanten die tussen 1950 en 1958 zijn afgewezen voor een baan als ambtenaar omdat ze homoseksueel zouden zijn.

 • Een meldingsplicht, beperking van de bewegingsvrijheid tot een bepaald gebied of opsluiten als de kans op onderduiken bestaat. De nieuwe regels om de opvang van asielzoekers in de Europese Unie gelijk te trekken werken zowel positief als negatief uit voor asielzoekers. Vluchtelingenwerk Nederland noemt sommige regels ‘bizar’.

  Uniforme regels voor opvang asielzoekers ‘bizar’

  Reageer

  Een meldingsplicht, beperking van de bewegingsvrijheid tot een bepaald gebied of opsluiten als de kans op onderduiken bestaat. De nieuwe regels om de opvang van asielzoekers in de Europese Unie gelijk te trekken werken zowel positief als negatief uit voor asielzoekers. Vluchtelingenwerk Nederland noemt sommige regels ‘bizar’. 

 • De oppositie van PvdA, VVD, SP en CDA twijfelt aan de integriteit van Palmen, die op 10 oktober werd benoemd zonder een integriteitsonderzoek af te wachten. Uit het na de benoeming verschenen onderzoeksrapport blijkt volgens de oppositie dat Palmen niet kan aanblijven als wethouder gezien de ‘enorme risico’s die de gemeente daardoor loopt’. Het rapport is geheim, maar kon door raadsleden worden ingezien.

  Wethouder Brunssum overleeft debat

  1 reactie

  De omstreden wethouder Jo Palmen van Brunssum (Limburg) hoeft niet op te stappen. Een motie van de oppositie woensdagavond tijdens een extra raadsvergadering waarin om zijn vertrek werd gevraagd haalde het niet.

 • Het Rotterdamse gemeenteraadslid Jos Verveen claimt dat hij als enige in de raad D66 vertegenwoordigt.

  Rotterdams raadslid claimt D66

  1 reactie

  Het Rotterdamse gemeenteraadslid Jos Verveen claimt dat hij als enige in de raad D66 vertegenwoordigt. Vorige week besloten zijn vijf collega's hem uit de fractie te zetten. Maar dat besluit is ongeldig, schrijft Verveen in een brief aan burgemeester Ahmed Aboutaleb.

 • Deelnemers en Rotterdammers zijn vooral positief over de tegenprestatie voor bijstandsgerechtigden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, al vinden velen dat de tegenprestatie alleen verplicht moet zijn voor mensen die ertoe in staat zijn. Overigens levert de tegenprestatie bijna twee keer zoveel op dan het kost. Baten voor 2017 zijn 2,7 miljoen euro, blijkt uit een rendementsmeting.

  Baten tegenprestatie groter dan kosten

  De tegenprestatie van Rotterdamse bijstandsgerechtigden met grote afstand tot de arbeidsmarkt levert bijna twee keer zoveel op dan het kost. Baten voor 2017 zijn 2,7 miljoen euro, blijkt uit een rendementsmeting. Deelnemers en Rotterdammers zijn er vooral positief over, al vinden velen dat de tegenprestatie alleen verplicht moet zijn voor mensen die ertoe in staat zijn.

 • De leegstand van de kantoren is volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de laatste tijd verminderd, maar blijft structureel groot. Wat de provinciale koepelorganisatie IPO betreft, blijft er daardoor voor de provincies een rol weggelegd om leegstand tegen te gaan.

  Provincies blijven alert op leegstand kantoren

  De leegstand van de kantoren is volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de laatste tijd verminderd, maar blijft structureel groot. Wat de provinciale koepelorganisatie IPO betreft, blijft er daardoor voor de provincies een rol weggelegd om leegstand tegen te gaan.

 • Palmens benoeming tot wethouder werd er volgens de oppositie begin oktober met elf tegen tien stemmen 'doorgeduwd' zonder een integriteitsonderzoek af te wachten. Volgens de oppositie is dat in strijd met het reglement van orde van de gemeenteraad.

  Twijfel over integriteit wethouder Brunssum

  2 reacties

  De gemeenteraad van Brunssum komt woensdagavond in extra vergadering bijeen. Enige agendapunt is de kersverse wethouder Jo Palmen, aan wiens integriteit de oppositie ernstig twijfelt.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers